27 Mayıs 2014 Salı

MENEMEN YAPIMI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 3-4 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 2-3 tane büyük boy soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya başka bir çeşit yağ
* 3 -4 tane çırpılmış yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 küçük kase kaşar peyniri

 Yapılışı:
* Geniş ve kapaklı bir tavaya yağı koyun eritin 
* İçine doğranmış biberleri atın iyice kavurun ( en az 5 dk.)

* Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayın

* Tavadaki kavrulmuş biberlerin üzerine koyun ve tuzunu koyun

* Biraz karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatın
* Domatesler pişene kadar en az 10 dk. pişirin 
* Ocağın altını kısabilirsiniz
* Bu menemen 2 kişiliktir.

* Domatesler suyunu salsın ve pişsin.

* Bir kase içine yumurtaları tek tek kırın
* Yumurtaları iyice çırpın

* Pişen menemen malzemesine yumurtaları dökün bir iki kere karıştırın

* Bir kap içine kaşarı rendeleyin

* Pişen menemene kaşarı yayarak dökün

* Ocağın altını kısık olarak 2-3 dk bekletin kaşarlar erisin

* Menemen hazır üzer,ine baharat ekleyin
* İsteyen yumurtaları karıştırmadan koyabilir.
* İsteyen soğan ilave edebilir.
* Afiyet Olsun..


SAYILI KOYUNU KURT KAPMAZ.

1 yorum:

ramazan dedi ki...

Yaz tatillerinde Kayseri'de sanayide çalışırken öğlen yarım saat önce beni gönderip malzeme aldırırlar dı. O zamanki adıyla çılbır (Menemen) yapmaya. İki güne bir öğle yemeğimiz di. Çok severim, elinize sağlık.