7 Mayıs 2014 Çarşamba

DOLMAYI NASIL YAPIYORUM


Malzemeler:
* 10 tane kuru patlıcan veya dolmalık taze biber
* 10 tane kuru biber
* 200 gr orta yağlı dana koyun karışımı kıyma
* 1 yemek kaşığı içine bir yemek kaşığı dışına tereyağ
* 1 tane yemeklik ince kıyılmış kuru soğan
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı varsa biber salçası
* Birer avuç ince kıyılmış dereotu,maydanoz ve taze nane
* Tuz, karabiber ve kuru nane

Dolmanın Yapılışı:
* Pirinci ve bulguru bir kabın içinde ayıklayın

* Kuru malzeme kullanıyorsanız 5 dk. kaynar suda haşlayın ve süzdürün
* Kuru malzemeniz yoksa dolma yapacağınız malzemeyi oyun veya içini ayıklayın.

* Pirinci ve bulguru yıkayın ve süzdürün

*Yıkanan pirince ve bulguru geniş bir kaba koyun ve kıymayı ilave edin

* İnce kıyılmış kuru soğanları harca koyun

* Yeşillikleri ve baharatları ilave edin

* Dolma yapacağınız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve salçaları koyun

* Salça ve yağı kavurun

* Tencerede kavrulan salçalı yağı dolma harcına ilave edin.

* Elinizle dolma harcını iyice yoğurun

*Dolma yapacağınız malzemeleri üzeri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun

* İçinde yağ erittiğiniz tencereye dolmaları dizin ve biraz tuz serpin

* Tencereye uygun bir tabak kapatın kalan yağı koyun tencerenin kapağını kapatın
 * Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte 30 dk. pişirin,
*  Kapağını açın ve servis yapın.
* Bu şekilde her çeşit dolmayı ve sarmayı yapabilirsiniz.
* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.


İNSANLAR SADECE ANLADIKLARI ŞEYLERİ DUYARLAR.

1 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Ablacığım şu ara nasıl canım istiyordu görüntüler beni benden aldı :) ...Ellerine sağlık ...
Sevgiler...