31 Mayıs 2014 Cumartesi

BAKLAVA YUFKASINDAN MUSKA BÖREĞİN YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:

* Börek İçin:
* 1 paket baklavalık yufka ( yarısını kullanabilirsiniz)

İç Sosu İçin:
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)

İçi İçin:
* İstediğiniz bir malzeme ( peynir, patates, kıyma, pırasa, ıspanak gibi)

Üzeri İçin:
* Yumurta sarısı
* Susam

Yapılışı:
* Baklava yufkasını muska böreği yapmak için şerit halinde kesin

* Kesilen iki şerit parçayı tezgaha yayın ( isteyen 3 kat yufka kullanabilir)
* Sos malzemesini geniş bir kasede çırpın
* Tezgaha yaydığınız yufka şeritlerinin arasına fırça ile sostan sürün,diğer şeridi üzerine kapatın

* İç malzemesinden bir kaşık kadar yufkanın ucuna koyun
* Ben patatesli yaptım.
* Bir ucunu ters tarafa kapatın.

* Önce şekildeki gibi kapatın
* Sonra ters tarafa aynı şekilde kapatın
* Bu işlemi şerit boyunca yapın ve muska şekline gelmesini sağlayın

*Kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin
* Üzerine yumurta sarısı sürün
* Böreklerin üzerine bolca susam serpin

* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin yaklaşık 35-40 dk.
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Afiyet Olsun


HERKES BİLDİĞİNİ OKUR.


 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize saglik cok guzel gorunuyor:)