30 Mayıs 2014 Cuma

SALATA YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR.


SALATA YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Güzel bir salata yapmak için mutlaka püf noktalarına dikkat edin.
* Göze ve damağa hitap eden salatalar daha lezzetli olur.
* Öncelikle salata yapacağınız malzemelerin taze olması gerekir.
* Salata malzemelerinin çok iyi yıkanması gerekir.
* Gerekirse sirkeli suda 5-10 dk.bekletin
* Salata malzemelerinin yapmadan önce mutlaka kuru olması gerekir.
* Salata kurucularından veya süzgeçlerde kuru hale getirin.
* Uzun süre buzdolabında kalmış salata malzemelerini buzlu suda bekleterek tazeleyenin
* Malzemeleri salata çeşidine göre büyük veya küçük doğrayın.
* Marul gibi malzemeyi elle doğrayın
* Haşlama yapılacak salataları buharda haşlayın
* Rendelenecek malzemeleri rendenin iri tarafı ile rendeleyin
* Salatayı erken yaparsanız sosunu hemen dökmeyin
* Lezzetli salatalar için sos 10 dk. önce dökülmelidir.
* Tuz en son ilave edilmelidir.
* Erken yapılan salatalar buzdolabında sos dökülmeden ağzı kapalı bekletin
* Salata sosla özleşmesi için iyi karıştırmalıdır.
* Salataya konulacak soslar başka bir kapta karıştırarak dökün
* Cam kavanozlar işinize yarar
* Sosu yaparken önce kabın içine zeytinyağını koyun üzerine diğer malzemeleri ilave edin
* Sos için zeytinyağ, tuz, sirke, limon suyu, hardal, yoğurt,sarımsak,mayonez, nar ekşisi, karabiber, ketçap gibi malzemeler konulur.
* Çeşitli peynirler tavuk etleri,ton balığı salatalara lezzet katar.
* Salata için seçilen malzemelerin dayanıklılık süresine göre yıkanmalı
* Yeşil ve siyah zeytin salatalar için lezzet katar.
* Salataya konulacak yeşil ve kuru soğanlar en son koyun.
* Kuru soğan doğranıp tuz ile ovularak salataya koyun
* Meyve salatalarının  üzerine kararmaması için limon suyu dökün.
* Salata basit ama yapılması özen isteyen bir lezzettir.
* Süslemek sizlerin zevkine kalmıştır.
* Salatalar taze , haşlayarak , ezilerek , rendeleyerek , püre, turşu, salamura olmak üzere çeşitleri vardır.

İLMİYLE AMEL ETMEYEN HOCA, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE  DE KARGAYLA BİR TUT.

Hiç yorum yok: