9 Ocak 2012 Pazartesi

ÇORTU KÖFTESİ (Turşulu köfte)

Malzemeler:
* 2 su bardağı ince köftelik bulgur
* 1/2 su bardağı beyaz un
* 1 yumurta
* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* Normal su veya turşu suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
* Tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, karabiber


Yapılışı: Bulguru geniş bir kase içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafi kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu,turşuyu normal su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave
edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.
Afiyet Şeker Olsun....

Bu yemekle 5. Yemek Şöleninde finalistler arasına girdim.



25 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK.

ELİF dedi ki...

İlk defa gördüğüm bir tarif, çok güzel görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık...
(YEMEK SEVDAM)

Back to Black dedi ki...

Ellerinize sağlık çok iştah açıcı ve sağlıklı olduğundan eminim sevgiyle...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Harika bir tarif olmuş bayıldım dereceyi hak ediyor bence...Ellerine emklerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Turşu ve köfte nasıl olur bilmiyorum ama görüntüsü çok can alıcı. >Ellerinize sağlık:)

kurabiyeevim dedi ki...

İlk defa gördüğüm bir tarif.. Nefis görünüyor.. En kısa zamanda denemek istiyorum.. Ellerinize sağlık..
bu arada çekilişime bekliyorum..
http://www.kurabiyeevim.com/sevgililer-gunune-ozel-cekilisimiz/

evatolyesi dedi ki...

çok ilginç bir çorba ellerinize sağlık:))

Oglak Kizlari dedi ki...

Bu tariflerle girersin tabi.
Nazar değmesin.
Başarılar.

Kıskanç olmayan anne Çiğdem

sarımutfak-hande dedi ki...

hiç duymamıştım güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
sıcacık sevgilerimle...

annemineli dedi ki...

Cok tesekkurlerrrr.....

annemineli dedi ki...

Cok tesekkurlerrrr.....

NarincE dedi ki...

Bursa'ya has bir tarif mi?

Nilgün dedi ki...

Zehra'cım değişik lezzetlere bayılırım. Hemen deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım..

Betül dedi ki...

Çok değişik bir bulgur köftesi, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

sevil şahin dedi ki...

Zehra anne ellerine sağlık çok nefis olmuş. ayrıca yarışma için de tebrik ederim. Senin adına çok sevindim :(
Öperim

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrrr...sevgi ve saygılarrrrr....

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

cok ilginc bi yemekmis, mutlaka denicem,simdiden cok canim istedi, ellerinize saglik

annemineli dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr....

GÜLOANNEMUTFAKTA dedi ki...

çok ilginç ve iddalı bir tarif derece aldığınıza göre lezzetli bir köfte ellerinize sağlık .Derecenizde hayırlı olsun tebrik ederim arkadaşım

annemineli dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrrr..

annemineli dedi ki...

Sevilciğim ve Öznurcuğum gönülden teşekkürlerrrr...

ummugulsum dedi ki...

ablacim bugun bu tarifi denemek istedim fakat anlamadigim bi kac bisey size sormak istedim. lahanalarla birliktemi pisiyor yemegimiz yoksa en son pistikten sonra dogranmis olarak tabaklara servis mi ediliyor. birde sarimsaklar hangi asamada giriyor yemegin icine. simdiden tesekkurler

annemineli dedi ki...

Ablam; lahanalarla birlikte pişiriyoruz....

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

İlgimi çekti, değişik bir yemek yapmışsınız.
Atalarımızda daha ne çok değişik yemekler vardır eminim yıllar geçtikçe unutulmuş, yapılmamış.
Bu lezzetleri yaşatmak lazım.
Ben de Teyzemden öğrendiğim değişik bir yemek yaptım. Adı malatya boşu.
Adana'dan sevgiler, Pırıl.
**Sizi takipteyim.