Malzemeler:
* 4-5 tane hazır yufka( baklavalık yufkada olabilir)
* Kavrulmuş ıspanak içi için
* Bir avuç pastırma
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Çırpılmış 2 yumurta
* Birer tatlı kaşığı susam ve çörek otu
* 7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
* Bir çorba kasesi su veya süt
* Fırın kaplarını yağlamak için 100 gr kadar katı yağ
Yapılışı: Hazır yufkaları sekiz veya dokuza bölün (düzgün olması gerekmez) Fırına dayanaklı küçük fırın kaplarını fırçayla bol katı yağ ile bütün içini yağlayın, yufkanın bir katını sulu yağ veya sütle yağlayın 3- 4 kat yufkayı bu şekilde yapın, yağlanmış fırın kasesinin içine iyice yerleştirin, içine ıspanaklı malzemenizi, pastırmayı ve bir tuıtam kaşar rendesi koyun, kenarlardan sarkan parçaları üzerine kapatın, isterseniz üzerine parça parça şerit şekilinde kesilmiş yufkalarda koyabilirsiniz. üzerine bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ve çörek otu serpin ve 180 derede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Bu böreği yapmak çok kolay hemde çok lezzetlidir.
* Yufkalarınızın yırtık olması önemli değil.
* Artan yufkalarlada yapabiliriniz.
* Üzerine kalan yufkaları koyup süsleyebilirsiniz.
* İster kap içinde ister çıkararak servis yapın.
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz sadece yağ ilede yağlayabilirsiniz.
* İsterseniz fırından çıkarken üzerinede kaşar ilave edebilirsiniz.
* Yufka parçalarını difrizde saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp yapabilirsiniz.
* İsterseniz baklava yufkası ilede deneyebili,rsiniz.
* İsterseniz su böreği yufkası veya kuru yufka ilede yapabilirsiniz.
* Ispanakları önceden kavurursanız daha kolay yapılır.
* Ispanakları soğanla kavurmanız daha lezzetli yapar.
DALKAVUKTAN SAKININ, ÇÜNKÜ O İNSANI BOŞ KAŞIKLA BESLER
20 yorum:
Elinize sağlık, bende ıspanak ve pastırmayı çok yakıştırırım. Harika bir tarif olmuş.
Elinize sağlık çok güzel şeyler yapıyorsunuz kendince mutfağa meraklı biri olarak zevkle takip ediyorum
böreği kalıbın içinde pişirmek güzel fikir ellerinize sağlık ;
arkadaşlarınızın arasında bende olmak isterdim:))
harika görünüyor...
modaliza.blogspot.com
nefis bir börek canım ellerine sağlık :)
ellerinize sağlık,mutlu yıllar...
tam acıktığım saatte nasıl fena oldu bunu görmek, ELlerinize sağlık :)
elerine sağlık özenli bezenli harika bir börek olmuş
sevgiler:)
Zehra'cım güzel sunumlu leziz bir börek paylaşmışsın. Teşekkürler..
tarifleriniz çok güzel elinize kolunuza sağlık.
Fırın kaplarında pişirmeniz servis açısından da rahat olur,pastırma ile ıspanağın tadı bir arada güzel olur..Ellerine sağlık...Sevgiler:)
Hımm nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Harika bir borek olmus, ellerinize saglik, bayildim.
Harika bir yil diliyorum tekrar, saglikla, bereket ve mutlulukla.
Sevgi ve selamlar...
Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrr...
cok guzel olmus cok begendım ellerıne sağlık canım
Çok teşekkür ederim.sevgilerrrrr...
yemekler nefis gozukuyor hemen sık kullanilanlara ekliyorum sizi. tesekkurler
Ayy Muhteşemsiniz. Bayıldım tarzınıza, yemeklerinize. Çok sevgilerimle
Bloguma bıraktığınız güzel sözcüklere gönülden teşekkürlerrr,sevgilerrrr.
Büşracığım,bloguna ulaşadım, yorumlara teşekkürlerrrrr...
Yorum Gönder