31 Mart 2014 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK BORANİ


Malzemeler:
* 500 gr yıkanmış doğranmış ıspanak
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 3-4 tane yumurta
* Tatlandıracak kadar tuz ve baharat çeşitleri



Üzeri için:

* 1 kaşık sıvı veya tereyağ
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* Kırmızı pul biber

Yapılışı:
* Ispanakları yıkayın ve incecik kıyın
* Soğanları yağ içinde kavurun
* Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edin iyice kavurun
* Yumurtalar bir kap içinde çırpın
* Yumurtaların üzerine dökün ve sürekli karıştırın
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Servis tabağına sıcak sıcak alın
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Yoğurdun üzerine kızdırılmış tereyağlı biber dökün
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Ispanak borani için kuzu ıspanakları çok yakışıyor.
* Ispanaklar köklü ise sadece yapraklarını kullanın
* Ispanak boraniyi beşamel sosla da yapabilirsiniz
* Ispanaklar soğanla kavurup üzerine biraz un serperseniz suyunu alır.
* Ispanakları yıkadıktan sonra iyice kurutun ve kullanın


* Boraninin içine ince doğranmış kavrulmuş kuru soğanda konulabilir.
* Ben boraniyi yumurtalı çok lezzetli buluyorum.


* Üzerine bol sarımsaklı süzme yoğurtta konulabilir. 
*Ben iki çeşit yoğurdu karıştırıyorum.

* Yumurta miktarını artırabilirsiniz.
* Yumurtayı başka bir yerde kavurup ilave edebilirsiniz.
* Yağ cinsi ve miktarı size kalmıştır.


GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'YE.

Hiç yorum yok: