25 Mart 2014 Salı

KAVRULMUŞ ETTEN SALATA ( GÜNEY DOĞU BÖLGEMİZ )


Malzemeler:
* 1 kase kavurma et
* 1 tane piyazlık doğranmış kırmızı soğan
* 2 tane ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 tane ince küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 10 dal ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane
* Tuz, pul biber
* Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon


Yapılışı:
* Kavurma eti geniş bir tabağa alın
* Elinizle etleri açın
* Doğranmış bütün malzemeyi üzerine ilave edin
* Baharat,tuz,nar ekşisi,zeytinyağını ve limonu iyice karıştırın
* Karışan salata sosunu salatanın üzerine dökün
* Kaşıkla karıştırın
* Servis yapın
* Afiyet Olsun.

NOT:
* Çok lezzetli Güney Doğu Bölgemize ait bir salatadır.
* Değişik bir salatadır
* Ben kavrulmuş eti hazır almadım
* Kendi kavurduğum etle yaptım
* Etlerin küçük doğranması salatayı daha lezzetli yapıyor
* Baharat,tuz ve sos miktarı size kalmıştır.
* Sos malzemesini başka bir kapta iyice karıştırırsanız daha lezzetli olur.
* Tuz, baharat, zeytinyağı, nar ekşisi, limon miktarları size kalmıştır.
* İstediğiniz yeşilliği ilave edebilirsiniz.
* İsteyen soğanı tuzla ovarak koyabilir.



ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık afiyetler olsun :)

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Değişik bir salata olmuş ellerinizi saglik