21 Mart 2014 Cuma

SALAMURA BALIK KIZARTMASI (ESKİLERDEN BİR YEMEK)




Malzemeler:
* İhtiyacınız kadar tuzlanmış (salamura) balık
* Bir kase beyaz yada mısır unu

Sos Malzemeleri:
* 2-3 tane soyulmuş ve incecik kıyılmış domates
* 5-6 tane uzun yeşil biber
* 2 tane yuvarlak doğranmış tuzlu suda bekletilmiş patlıcan
* 6-7 diş soyulmuş sarımsak
* Tuz
* Balık ve sebzeleri kızartmak için zeytinyağı



Yapılışı:
* Elinizde bulunan tuzlanmış balıkları bir gece önceden su içinde bekletin
* Su içinde bulunan balıkların sık sık suyunu değiştirin
* Balıkların tuzu gittikten sonra iyice suyunu süzdürün
* Süzülen balıkları kağıt havlu ile kurulayın
* Balıkları una bulayın
* Bol zeytinyağını tavaya koyun ve iyice kızdırın
* Bu yağda balıkları arkalı önlü kızartın.
* Balıkları kızarmış şekilde tüketebilirsiniz.
* Üzerine kızartma ve sos dökerek tüketebilirsiniz.

Kızartma Sosunun yapılışı:
* Tavaya bol yağ koyun
* Sebzeleri tek tek kızartın
* Yağın içinde domatesleri ve sarımsakları sote edin
* Bu sosa kızaran sebzeleri koyun karıştırın
* Sebzeli sosu kızaran balıkların üzerine dökün
* Hemen servis yapın
*Afiyet Olsun.

NOT:
* Salamura balık kızartması çok lezzetli bir yemektir.
* Eskiden balıkçı köylerinde çok yapılan bir yemektir.
* Piştiği anda tüketildiği gibi bekleyerek tüketilebilir.
* Tuzu fazla kaçırmayın
* Balık tuzlu olduğundan tuzu az kullanın
* Sosu normal sebze kızartmasıdır.
* Turna balığı, hamsi balıkların salamurasından yapılan yemek çok lezzetli oluyor.


AĞAÇ ÇİÇEKLENMEDEN MEYVE VERMEZ.

Hiç yorum yok: