26 Mart 2014 Çarşamba

ISPANAKLI KEK NASIL YAPILIR.


Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı dolusu haşlanmış ıspanak yaprakları (rondodan geçirilmiş)


Üzeri İçin:

* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt

* Çikolata sosu

Kesmek İçin:
* Yuvarlak kalıp

Yapılışı: 
*  Ispanakları yıkayıp az suda haşlayın suyunu süzün 
*  Robottan geçirip püre haline getirin, 
* Başka tarafta krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın 
* Buz dolabana koyun.
* Kek malzemelerinin kuru olanlarını bir kapta karıştırın
* Başka bir kapta sıvı malzemeleri iyice çırp ve birbirine karıştırın, 
* Üzerine ıspanakların tamamını içine koyun ve tekrar karıştırın 
* İstediğin bir kalıba yağlı kağıt yayın,( ben yuvarlak tepside yaptım)
* Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk.pişirin
* Keki fırından çıkarın
* Kek soğuduktan sonra tepsiden çıkarın

* İstediğiniz bir kalıpla bastırarak çıkarın
* Kekin kalan parçalarını robotta un ufak olana kadar parçalayın( rondoda olur)
* Dolaptan çıkardığınız krem şantiye küçük kekleri iyice bulayın
* Rondodan geçmiş kek parçalarını krem şantili kekleri bu kek kek parçalarına bulayın
* Kekleri dolapta 1-2 saat bekletin
* Dolaptan çıkarın üzerini çikolata sosu ile süsleyin
*  Üzerine biraz kıyılmış ıspaklı kekten koyun,Servis yapın
* Afiyet Olsun..



NOT:
* Çok lezzetli güzel bir kek çeşitidir.
* İsteyen keki bütün olarak servis yapabilir.
* Bütün servis yapmak isteyen keki ortadan keserek arasına krema koyabilir.


* Ispanaklı kekin hem yapılışı kolay hemde çok lezzetlidir.
* Lezzeti ve görünüşü şan fıstıklı pastaya benziyor.

* Kekin kenarlarını rondadan çok ince çekin.
* Krem şantiye erimiş beyaz çikolata ilave edebilirsiniz.
* Krem şantiye muzlu veya veya hazır paket pudingler ekleyebilirsiniz.

* Küçük keklerin ortasını kesip aralarına krem şanti sürebilirsiniz.
* Ama inanın hiç gerek yok.
* Kremaya ezilmiş muz ilave edebilirsiniz.

* Üzerine ister hazır çikolata sosu dökün ister kendiniz sos yapın.
* İsteyen hazır paket sos kullanabilir.
* İsteyen benmari usulü eritilmiş çikolatada dökebilirsiniz.

* İyi kek yapmanın püf noktaları için Tık Tık yapın.
* Kek için ıspanağın sadece yapraklarını kullanın

* Ispanağı ister haşlayarak kullanın ister çiğden kullanın
* Ben ıspanakları haşlayıp robottan geçiriyorum
* Hatta kıştan yapıp dondurucuya atıyorum.

* İstediğiniz kek kalıbında pişirebilirsiniz.
* İstediğiniz kalıpla kesebilirsiniz.
* İsteyen çay bardağı ile kesebilir.

* Kek pişirirken kurallara uymaya ihmal etmeyin.

* Ispanakları çok iyi yıkamayı ihmal etmeyin
* Bol ıspanaklı isteyen daha fazla ıspanak kullanabilir.

* Şekeri azaltıp çoğaltabilirsiniz.

OLDUĞUM ZAMAN ÖLMÜŞÜMDÜR.

Hiç yorum yok: