27 Ocak 2014 Pazartesi

LAZANYADAN SU BÖREĞİ


SELVA- BLOGGER İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA LAZANYADAN SU BÖREĞİ

Malzemeler
* 1 paket SELVA lazanya
* Haşlamak için büyük bir tencere
* Bol su ve tuz


İç Malzemesi
* 1 büyük kase ezilmiş beyaz peynir
* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Tercihe göre kıyılmış maydanoz


Araları İçin:
* 250 gr eritilmiş tereyağ


Yapılışı: Kaynayan suya Selva lazanyayı 2-3 yaprak olarak yumuşayana kadar kaynatın hemen sudan çıkarın soğuk suya batırın ve sudan çıkarın yağlanmış tepsiye dizin lazanya hamurlarının arasına tereyağ gezdirin lazanya yaprakları yarıya gelince arasına iç harcı koyun ve diğer yaprakları dizin tereyağ dökün en üste üste yine tereyağ sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Selva lazanyadan su böreği yapmak hem zevkli hem çok lezzetlidir.
* Lazanyadan su böreği yaparken lazanyaları yumuşayana kadar haşlayın.
* Sıcak sudan çıkan lazanya yapraklarını hemen soğuk suya batırın
* Su böreği iç harcını isteğinize göre koyabilirsiniz
* Tereyağ miktarı size kalmıştır.


ALTIN ATEŞTE, İHSAN MİHNETTE BELLİ OLUR.

5 yorum:

ceyt dedi ki...

görünüşü aynı su böreği, eminim tadı da çok güzeldir.harika görünüyor.ellerine sağlık canım.

uzun zamandır yoktum.şimdi tekrar aranızdayım.bundan sonra sıkça görüşmek dileğiyle..
sımsıcak sevgilerimle...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Zehracığım şu anda nasıl canım çekti bilemezsin.Ellerine sağlık süper görünüyor.Yüzde yüz tadıda süperdir ellerine sağlık

Sercan Elçi dedi ki...

Ellerinize sağlık! Çaya da bize beklerim; www.intrustweeat.com

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok güzel bir börek olmuş,ellerinize sağlık..

kolay yemek tarifleri dedi ki...

harika olmuş ellerinize sağlık bende kısa sürede deneyeceğim tarif ve güzel anlatım için teşekkürler sevgiler