26 Ekim 2009 Pazartesi

YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:
1 kase yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1tane tavuk gögsü (Haşlanmış )

Yapilisi:
Un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır, üzerine tavuk suyu ilave edilir.
(tavuk suyu sıcak olacak) karışımın tamamı kaynayana kadar çırpılır,
Üzerine tavuklar didilerek ilave edilir. Çorbanın kesilmemesine dikkat
edilmesi gerekir,pişince dövülmüş sarımsak ilave edilir. Üzerine istenilirse kırmızıbiberli tereyağ yakılarak dökülür.

NOT : Tavuk haşlanırken tuz konulmalı sonradan konmamalı.

2 yorum:

Canan dedi ki...

Hocam ellerinize sağlık. Bu çorbayı tavukla hiç denemedim ve ilk defa duyuyorum. Ama güzel olduğu görüntüsünden ve yoğurt çorbasının tadını bildiğimden tecrübeyle sabittir.

Kocaman öpüldünüz,
Canan

annemin yemekleri dedi ki...

Canancığım güzel duygularına teşekkürler.Çorba tavsiye edilir.Sevsilerrr.....