25 Ekim 2009 Pazar

ELMALI TOP MUHALLEBİ




Malzemeler:

* 8 tane sert elma
* 2 paket yulaflı ETİ bisküvi (yuvarlak ve yeşil pakette olan)
* 1 fincan toz şeker
* 1 fincandan az su
* 1 litre süt
* 1 paket hazır muhallebi
* 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Süslemek için, dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, çikolata sosu,tarçın,nane yaprağı gibi.

Yapılışı :

Elmalar soyulur, içleri oyularak çıkartılır, ikiye bölünür. Tencereye dizilir. Üzerine 1 fincan toz şeker ve su konur 10 dk.ocakta pişirilir.
Soğuduktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı karıştırılmış ceviz ve tarçın karışımı konur. Hazır muhallebi, üzerindeki tarife göre yapılır. Soğuyunca iki bisküvi arasına muhallebiden konularak yapıştırılır. İçlerini doldurduğumuz elmalar bu bisküvilerin üzerine kapatılır. Elmaların hepsi aynı işlemden geçtikten sonra, her elmanın üstüne bolca muhallebi dökülür. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra servis yapılır. Servis sırasında istediniz şekilde süsleyin.

Afiyet şeker olsun.....

NOT: Bu tatlıda elma, ceviz ve tarçının birbirine nasıl yakıştığını göreceksiniz.
Tarçın insana ferahlık verir.Vücut direncini artırır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Cinsel gücü artırır. Şeker hastaları için faydalıdır. Sütlü tatlılara çok yakışır.

Hiç yorum yok: