Malzemeler:
5 yemek kaşığı tepeleme un
7 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1/2 sanayağ
1 kg süt
Bir paket damla sakızı(küçücük sakız gibi olanlardan)
Bir paket vanilya,
Yapılışı :
Yağ hariç hepsi karıştırılarak ocak üzerinde pişirilir,muhallebi kıvamında olunca
ocaktan alıp içine yağı karıştırıp devamlı 30 dk çırpınız.Dikdörtgen bir borcamı
azıcık ıslatarak muhallebeyi içine dökünüz ,buzdolabında 12 saat bekletin sonra
servis yapınız.
Üzerini gönlünüze göre süsleyin (çikolota sosu, fındık, ceviz gibi)
Afiyet olsun.
NOT: Bu tatlı tarifini her yerde görebilirsiniz.Buradaki tarif, l989 da Çorum'da tanıştıgım Nevin Hanıma aittir . Yaşıyor mu bilmiyorum. Öyle lezzetli eli vardı ki hiç bir zaman onun
gibi yapamadım, inşallah siz yaparsınız.
5 yemek kaşığı tepeleme un
7 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1/2 sanayağ
1 kg süt
Bir paket damla sakızı(küçücük sakız gibi olanlardan)
Bir paket vanilya,
Yapılışı :
Yağ hariç hepsi karıştırılarak ocak üzerinde pişirilir,muhallebi kıvamında olunca
ocaktan alıp içine yağı karıştırıp devamlı 30 dk çırpınız.Dikdörtgen bir borcamı
azıcık ıslatarak muhallebeyi içine dökünüz ,buzdolabında 12 saat bekletin sonra
servis yapınız.
Üzerini gönlünüze göre süsleyin (çikolota sosu, fındık, ceviz gibi)
Afiyet olsun.
NOT: Bu tatlı tarifini her yerde görebilirsiniz.Buradaki tarif, l989 da Çorum'da tanıştıgım Nevin Hanıma aittir . Yaşıyor mu bilmiyorum. Öyle lezzetli eli vardı ki hiç bir zaman onun
gibi yapamadım, inşallah siz yaparsınız.
3 yorum:
Öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkürler tanıştığımıza çok sevidim.
Tavuk göğsü bizdede çok sevilerek yenen sütlü tatlılardan biridir,ellerine sağlık.
Tekrar görüşmek üzere.
Sevgiler
Bende teşekkür ederim. Başka tatlarda buluşmak dilegiyle,Sevgi ile kalınnn.
En kısa zamanda deniycem blogunuzu çok sevdim ama hepsini canım çekiyor ya:D sanki yicem:D:D 1 kaşık alıp bırakırım ama çok güzeller:(
Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder