26 Ekim 2009 Pazartesi

ŞİŞKO KIRMIZI BİBER TURŞUSU





Malzemeler:
* 1 kg şişko kırmızı biber
Tuz, sirke , şeker, zeytinyağı, sarımsak, tane karabiber.
Yapılışı :
Şişko kırmızı biberleri yıkadıktan sonra içleri çıkartılır ve fırın tepsisine dizilir. Her biberin içine 2-3 tane karabiber, yarım çay kaşığı sirke, tuz, şeker, zeytinyağı ve soyulmuş bir diş sarımsak konulur.
Fırında iyice pişirilir. Çıkarınca konserve kavanozuna sıcak sıcak sıra ile yerleştirilir ve şişenin kapağı iyice sıkıştırılır.(kapak mutlaka yeni olmalıdır)Ters çevrilerek bir gece bekletilir. Buzdolabında saklarsanız daha güvenli olur. Sabah kahvaltısında veya meze olarak servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.....

NOT: Şişko biberin zamanı geçmek üzere acele ederseniz yakalarsınız. Yerken tam turşu olmadığınıda göreceksiniz. Kırmızı sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok: