27 Ekim 2009 Salı

HAVUÇLU BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 tane rendelenmiş havuç
* 1 tane yemeklik doğranmış soğan
* 1 kaşık domates ve biber salçası karışımı
* 1 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates (istenilirse konulabilir)
* 1 tane yeşil ve kırmızı biber (incecik doğranmış olacak)
* 2 su bardağı, Et suyu veya et suyu tablet
* 2 yemek kaşığı tereyağ (sıvıyağ da olabilir)
* Karabiber, pul biber, kuru nane, kekik (istenilen baharat tercihe göre konur)
* Tuz (et suyu tableti kullanırsanız tuzu az koyun)

Yapılışı :
Soğanları tereyağında iyice pembeleştirin, üzerine havuçları koyup birazda o şekilde kavurun. Salçayı, yeşil biberi, kırmızı biberi ilave ederek biraz daha kavurun (yanmamasına dikkat edin) Suyunu ilave edin. Önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. İneceğine yakın baharatları ilave edin. Ağzına kağıt havlu koyup kapağını kapatın 15-20 dk. dinlensin. Servis yaparken havuç ve yeşil zeytinle süslüyebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.....


NOT: Bulgurun pirinçten daha besleyici olduğu ispatlanmıştır. Rejim yaparken bulgurun tavsiye edildiği biliniyor. Bulgur yerken midenizin sağlam olması gerektiğini unutmayın.

Hiç yorum yok: