7 Ekim 2009 Çarşamba

TUZLU KURABİYE

Malzemeler:
1 su bardagı sıvı yağ
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat(Eskiden hep karbonat
kullanılırdı.)
1 paket yumuşamış sana yağ( Sadece sanayağ vardı)
Biraz tuz,
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Limon sıkılır içine kabartma tozu konur,diger bütün malzemeler karıştırılır,
kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapılır.İstenilen şekil verilir.Üzerine
yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış fırında l70-180 derecede 40-45 dk
pişirilir. Üzerine istenilirse susam konabilir.

Yine istenilirse Pohaça hamuru
olarakta kullanılır.Tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

NOT : Bu tarif Çorumda arkadaşım dostum, kızımın çiçek annesi Nilgün Ayşeçik
Çevik'ten alınmıştır. Kendisi aynı zamanda EBRU sanatçısıdır. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Ebru sanatına Türkiye'de bir ilki başlatarak resimlerinde canveren Nilgün Çevik'in eserlerine
buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: