Annemim en güzel yaptığı yemeklerden biriydi; Malzemeler el ve göz ölçüsüydü. Ben onları
ölçülendirmeye çalıştım. Şimdiki aklım olsaydı, annemin ağzından çıkan herşeyi not ederdim.
Son pişmanlık fayda etmiyor. Canınız güzel bir karnıyarık istiyorsa işte tarif;
Malzemeler:
ölçülendirmeye çalıştım. Şimdiki aklım olsaydı, annemin ağzından çıkan herşeyi not ederdim.
Son pişmanlık fayda etmiyor. Canınız güzel bir karnıyarık istiyorsa işte tarif;
Malzemeler:
* 4 tane patlıcan (Bursa'nın uzun yerli patlıcanı olursa süper olur)
* 250 gr yağsız kıyma (tercihe göre dana veya koyun kıyması)
* 2 tane orta boy kuru soğan (incecik yemeklik şeklinde doğranacak)
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* 2 domates (biri kıyma içine, diğeri üzerini süslemek için)
* 8 tane ince yeşil biber (üzerini süslemek için)
* 4/1 demet doğranmış maydanoz,
* Tuz , karabiber
* 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
* Kızartmak için bir miktar sıvı yağ ve kızartma tavası
* Üzeri için yağlı kağıt veya folyo kağıdı
Yapılışı :
* 250 gr yağsız kıyma (tercihe göre dana veya koyun kıyması)
* 2 tane orta boy kuru soğan (incecik yemeklik şeklinde doğranacak)
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* 2 domates (biri kıyma içine, diğeri üzerini süslemek için)
* 8 tane ince yeşil biber (üzerini süslemek için)
* 4/1 demet doğranmış maydanoz,
* Tuz , karabiber
* 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
* Kızartmak için bir miktar sıvı yağ ve kızartma tavası
* Üzeri için yağlı kağıt veya folyo kağıdı
Yapılışı :
Patlcanları pijama şeklinde soyup ikiye bölün. Büyük bir kap içine bol tuz ve biraz şeker koyup patlıcanları içine basın ve 1 saat bekletin. Sudan çıkarınca iyice suyunu alın. Diğer tarafta soğanı bir tava içinde az bir yağ ile kavurunca içine kıymayı ilave edin. Sıra ile salça ve bir domatesi kabuğunu soyarak incecik doğrayıp içine koyun. Baharat, tuz ve maydanozu koyup azıcık su koyarak pişirin. Kıvamı kuru kuru olmasın biraz ıslak olsun.
Patlıcanları bol sıvı yağda hertarafı eşit şekilde kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını aldırın. Patlıcanların içini bir bıçak yardımıyla açıp içine bolca kavurduğunuz kıymadan bolca koyun. Her karnıyarık üzerine bir dilim domates ve yeşil biber (isteğe göre biber çiğ ya da kızartarak konulur) Biraz sıcak su ilave ederek üzerine yağlı kağıt sarıp ister fırında ister ocakta 20 dk pişirin. Servis yaparken üzerine biraz maydanoz serpilebilir.
Patlıcanları bol sıvı yağda hertarafı eşit şekilde kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını aldırın. Patlıcanların içini bir bıçak yardımıyla açıp içine bolca kavurduğunuz kıymadan bolca koyun. Her karnıyarık üzerine bir dilim domates ve yeşil biber (isteğe göre biber çiğ ya da kızartarak konulur) Biraz sıcak su ilave ederek üzerine yağlı kağıt sarıp ister fırında ister ocakta 20 dk pişirin. Servis yaparken üzerine biraz maydanoz serpilebilir.
Afiyet şeker olsun......
NOT: Biz beş kardeş olduğumuzdan,canım annem yemek çok olsun diye içine 3-4 tane büyük büyük doğranmış ve kızartılmış patates ilave ederdi. Öyle lezzetli olurdu ki tahmin edemezsiniz, yada bana öyle geliyordu. Belki de Annemin elinden olduğundan. Annenizle bol bol zaman geçirmeniz dileklerimle...
NOT: Biz beş kardeş olduğumuzdan,canım annem yemek çok olsun diye içine 3-4 tane büyük büyük doğranmış ve kızartılmış patates ilave ederdi. Öyle lezzetli olurdu ki tahmin edemezsiniz, yada bana öyle geliyordu. Belki de Annemin elinden olduğundan. Annenizle bol bol zaman geçirmeniz dileklerimle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder