10 Ekim 2009 Cumartesi

UN HELVASI


Malzemeler:
* 250 gr ( 1 paket) sanayağı veya tereyağı
* 2 su bardağı beyaz un

Şerbeti :
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı süt

Yapılışı :

Yağ ve un büyükçe bir tencerede (bakır veya çelik tencere) çok iyi karıştırılarak kavrulur. Diğer tarafta şerbet kaynatılır ve ılıması için bekletilir. Helva malzemesi sıcak, şerbet ılık olarak yavaş yavaş dökülür ve devamlı karıştırılır. Helva şerbeti iyice çekince kapak kapatılır, dinlenmeye bırakılır. Servis yaparken üzerine tarçın serpilebilir.
Afiyet şeker olsun.........

Not:
Helva çeşitleri çoktur ve zaman zaman helva çeşitlerini sizlere aktaracam. Örneğin;
kara un helvası, irmik helvası, tepsi helvası, tabak helvası, dondurma helva, bulgur helvası
gibi...

4 yorum:

the Queen of Dreams dedi ki...

Zehra Ablacım harikaaa gozukuyor bu un helvasını bir turlu su kıvamını ben tutaramıorum senin tarifini en yakın zamanda deniycem ama bunu yaparken bi puf noktası var mı acaba? mesela ırmık helvasına ben dil peyniri kouyorum kalıp gıbı oluyor bundada kavurkene ne yapmak lazımdır acep:) tesekurler sevgilerr

annemin yemekleri dedi ki...

Canım irmik helvası tarifide verdim.Helvalara peyniri en son koyman gerekecek.

the Queen of Dreams dedi ki...

oo superrrsınızzz:) cok tesekurlerr ellerinizee saglıkkk

annemin yemekleri dedi ki...

Ablacığım sende süpersin ilginden dolayı teşekkür ederim.Sevgilerrr...