* 1/2 kg kare bisküvi
* 1 kg rendelenmiş kabak (bildigimiz yemek kabağı)
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
* 1 kg rendelenmiş kabak (bildigimiz yemek kabağı)
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Kabak şeker ile suyunu cekene kadar iyice pişirilir ve içine ceviz ilave edilir. Büyük kare borcama bir sıra biskuvi dizilir, üzerine kabaklı harçtan konur. Bu işlem 3 kat yapılır. En üste daha önceden hazırladigımız krema dökülür.
Krema malzemeleri ve yapılışı:
Krema malzemeleri ve yapılışı:
* 1/2 kg süt
* 2 kahve fincanı un
* 1,5 kahve fincanı şeker
* Bu üç malzeme muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen krema soğurken;
* 2 kahve fincanı un
* 1,5 kahve fincanı şeker
* Bu üç malzeme muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen krema soğurken;
* 1 paket krem şanti (kutu içinde 2 tane çıkar yalnızca 1 tanesi yeterlidir) 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpılır.
İki kremayı birbirine karıştırıp ve pastanın üzerine sürülür. Buzdolabında 12 saat beklemesi gerekir. Üzerini keyfinize göre süsleyebilirsiniz. Serviside çok hoş olur.
Afiyet şeker olsun.
NOT: Bu pastanın içindeki kabak yerken hiç anlaşılmıyor. Yapılışı da çok basittir. (Bursa - 2007 )
Afiyet şeker olsun.
NOT: Bu pastanın içindeki kabak yerken hiç anlaşılmıyor. Yapılışı da çok basittir. (Bursa - 2007 )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder