Malzemeler:
250 gr sanayağ (oda ısısında yumuşamış olacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
3,5 su bardağı elenmiş un
Üzeri için bolca pudra şekeri.
Yapılışı :
Bütün malzeme karıştırılır. Küçük küçük toplar yapılır yağlı kağıt yayılmış tepside beyaz kalacak şekilde pişirilir. Soğuduğu zaman üzerine bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
NOT: Verdiğim tariflerdeki ölçüler yapılmış uygulanmıştır. Birazda göz ve el kararı denilen şey vardır. Bu ölçüleride ihmal etmeyiniz.
Biliyorsunuz annelerimizde hiç ölçü yoktu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder