12 Ekim 2009 Pazartesi

KAĞIT HELVA PASTASI


Malzemeler :
* 2 adet kağıt helva ( sokakta satılan bildiğimiz kağıt helva)
* 2 dilim bayat ekmek
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 yemek kaşığı neskafe
* 1 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı tahin
* 8 yemek kaşığı pekmez
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz (fındıkta olur)

Yapılışı:
Pastanın sosunu hazırlamak için; Kakao ve nescafeyi geniş bir kaseye koyun. Süt, tahin ve pekmezi ilave edip, bir çatal yardımıyla iyice çırpın.
Diğer tarafta bayat ekmek içlerini robotta iyice çekin. Ekmek
kırıntılarını, hazırladığınız karışıma katıp muhallebi kıvamında bir sos elde edinceye kadar karıştırın. Kağıt helvalardan birini geniş güzel bir servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını kaşıkla veya supatıla ile sürüp üzerine dövülmüş ceviz içinin yarısını serpiştirin. Diğer kağıt helvayı üzerine kapatın. Sosun kalanını en üstte kalın bir tabaka olarak yayın. Pastayı kalan ceviz içi ile süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dolaptan çıkarıp dilimleyerek sevis yapın.

Afiyet şeker olsun........

NOT: Bu pasta çok çabuk hazırlanır. Yemesi çok güzeldir. Çok besleyicidir. Bu pastayı ilk yediğimde yeni bir tat keşfettiğim için çok sevinmiştim. ( l983 Trabzon)

Hiç yorum yok: