14 Ekim 2009 Çarşamba

KEÇİ BACAĞI 1


Herkes mutlaka çocukluğunda ''KEÇİ BACAĞI' 'yemiştir. Hepimizin keçi bacağı ile ilgili bir anısı
vardır. Sizi anılarınızla başbaşa bırakarak ben tarifimi vereyim;

Malzemeler:
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1/2 paket kabartma tozu,
* Az bir miktar peynir (artan veya kalan her çeşit peynir olabilir)
* Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığı olana kadar)
* Azıcık tuz,
* Kızartmak için sıvıyağ ve kızartma tavası veya tenceresi.


Yapılışı :
Hepsi karştırılarak yoğurulur. Keçinin bacağı şeklinde, yani uzun uzun yaparak koparın ve kızgın yağda iyice kızartın. Servis yaparken isteğinize göre üzerine pudra şekeri veya reçel dökebilirsiniz. Yada sade servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun......

NOT: Keçi bacağı eskiden annelerimizin evde olan malzemelerle uydurarak yaptıkları bir
tuzlu kurabiyedir. Bütün anneler bunu yapar, belki içine koydukları malzemeler biraz farklıdır.

Hiç yorum yok: