8 Ekim 2009 Perşembe

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK

Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....

- Tavuğunuzun nar gibi kızarması için, üzerine limon suyu ve tuz serpin. Ayrıca üzerine süreceğiniz yağa azıcık şeker ilave ederseniz de nar gbi kızarır.

- Fırında kızartacacağınız pilicin altın renginde ve kıtır kıtır olmasını isterseniz, pilici haşladıktan sonra her yanına un sürüp
fırına öyle verin.

- Tavuk etinin daha yumuşak, güzel kokulu ve lezzetli olması için önce yarım limon kabuğu ile iyice ovun. Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

- Tavuk eti pişirirken içine mutlaka 1-2 defne yaprağı ve tane karabiber atın. Kekikte konabilir.

Tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: