5 Ekim 2009 Pazartesi

El Basan Tava

MALZEMELER :
1/2 kg kuzu eti
3 adet soğan
3 diş sarımsak
Sıvıyağ, tuz, karabiber,
Kekik, kırmızı biber

YOĞURTLU KARIŞIM İÇİN :
1/2 kg yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı et suyu, tuz

HAZIRLANIŞI :
Öncelikle kuzu etini iyice haşlayın... Sonra haşlama suyundan 1 bardak ayrın. Etler elinizi yakmaycak sıcaklığa gelince çok ufak olmayacak şekilde parçalayın. Bir tavda küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları sıvı yağda soteleyin. Ardından etleri de katıp 1-2 dakika soteleyin. Ardından birer kaşık tuz, karabiberi kekik ve kırmızı biber koyup ateşten alın.

Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Bu karışımın kıvamı koyu kıvamlı ayran gibi olması gerektiğinden 1 su bardağı et suyundan ekleyip tuzunu ilave edin. İyice çırpma teliyle karıştırın. Cam ısıya dayanıklı fırın kabının dibini sıvı yap ile yağlayın. En alta haşlanmış ve sotelenmiş etleri kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin. Üzerinede heryerini kaplayacak şekilde yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 10 dakika bekleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..... :)

1 yorum:

GÜLOANNE dedi ki...

et yemeklerine bayılırım canım çok çekti ellerinize sağlık herşey tam kıvamında görünüyor nefisss