MALZEMELER
1- 1 kg süt
2- 3 yumurta
3-3 yemek kaşığı un
4- 10 yemek kaşığı toz şeker
5-1 paket vanilya
6- ayrıca 4 yemek kaşığı toz şeker.(üzeri için kullanılacak)
YAPILIŞI.Yukardaki malzeler (4 yk.şeker hariç) muhallebi gibi pişirilir..Neskafe fincanlarına bir parmak boşluk kalacak şekilde dökülür,(7-8 fincan olabilir büyüklügüne göre)
Diğer tarafta 4 yemek kaşığı şeker bir tava hiç birşey ilave etmeden eritilir. Kahverengi olurken hemen fincanların üzerine paylaştırılarak,bir tepsiye fincanları dizip dolapta 12 saat bekletilir ,ters çevirerek servis edilir.İstenilerse üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.
NOT: Fincan muhallebi hayatımda yediğim en güzel şeydi (1987-Çorum) aradan yıllar geçince
ne tatlar yedim anlatamam. Tavsiye edilir, ikramı çok hoştur.
1- 1 kg süt
2- 3 yumurta
3-3 yemek kaşığı un
4- 10 yemek kaşığı toz şeker
5-1 paket vanilya
6- ayrıca 4 yemek kaşığı toz şeker.(üzeri için kullanılacak)
YAPILIŞI.Yukardaki malzeler (4 yk.şeker hariç) muhallebi gibi pişirilir..Neskafe fincanlarına bir parmak boşluk kalacak şekilde dökülür,(7-8 fincan olabilir büyüklügüne göre)
Diğer tarafta 4 yemek kaşığı şeker bir tava hiç birşey ilave etmeden eritilir. Kahverengi olurken hemen fincanların üzerine paylaştırılarak,bir tepsiye fincanları dizip dolapta 12 saat bekletilir ,ters çevirerek servis edilir.İstenilerse üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun.
NOT: Fincan muhallebi hayatımda yediğim en güzel şeydi (1987-Çorum) aradan yıllar geçince
ne tatlar yedim anlatamam. Tavsiye edilir, ikramı çok hoştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder