15 Temmuz 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI NOHUTLU KABAK YEMEĞİ


Malzemeler:
* 500 gr taze yıkanmış doğranmış kabak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 5-6 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir küçük kase haşlanmış nohut
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz,baharat

Üzeri İçin :
* Kıyılmış dereotu




Yapılışı: Geniş bir tencerede kuru soğanları zeytinyağı içinde kavurun üzerine bütün malzemeyi koyun, tencerenin kapağını kapatın sebzeler suyunu bırakınca,üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu koyun kısık ateşte kabaklar pişene kadar altını kapatmayın, servis sırasında üzerine dereotu serpin.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Zeytinyağlı başka yemekler için.Tık.tık.



ABDAL ABDALIN NE UMDUĞUNU İSTER NEDE BULDUĞUNU.




3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

nohutu severdim de başka yemeklerin içinde sevmeyi adanalı komşularımızın sayesinde öğrendim bende.. heleki ekşili patlıcan dedikleri bir yemekleri vardı hala bak bahsederken kokusu burnuma geliyor sanki :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık,kabağın her türlüsüne bayılırım..Nohutlusuda süper olur..

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir