19 Ekim 2012 Cuma

KONAK ŞEKERPARESİ

  Malzemeler:
* 10 tane yumurta (8 tanesinin sarısı 2 sinin tamamı)
* 1 kg beyaz un
* 1 kg tereyağ veya margarin
* 1 tane vanilya
* İstenilirse ceviz, fındık, fıstık gibi çerez
* Bir fiske tuz

Şerbeti:
* 4 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 3-4 damla limon suyu( limon tuzu)
 Yapılışı: 1 kg tereyagını geniş bir tencerede iyice kaynatın, ununu ilave edin, ılıyınca içine 8 yumurta sarısı ve 2 tam yumurtayı yavaş yavaş ilave edin, vanilya ve dövülmüş çerezi ilave edin, iyice yoğurun elinizde yuvarlak yuvarlak yapın 180 derece ısıtılmış fırında çok kızartmadan pişirin. Diğer tarafta aynı anda şerbeti kaynatın ve
sıcak şekerparelere sıcak sıcak dökün,. ılıyınca üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir tatlıdır.
* Arnavut bölgesine ait bir tatlıdır.
* Esas adı GOSTİVAR tatlısı imiş
* Şerbeti ve tatlılar sıcak olacak
* Miktarları yarıya indirerek veya daha az yapabilirsiniz.
* Ben tatlı hamurlarına bir fiske tuz koyarım.Tarifte yok.
* Vanilya koymayabilirsiniz.
* İçinde kabartma tozu veya karbonat yok.
* İçine çerez isterseniz koyabilirsiniz.
* Üzerine fındık batırabilirsiniz.
* Tatlıya 8 yumurta sarısı 2 yumurtanın tamamı konuluyor.
* Kalan beyazları beze yapabilirsiniz.


ÇAĞRILAN YERDEN AR ETME, ÇAĞRILMAYAN YERİ KAR EYLEME

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayıldım,süper ve değişik bir tarif..Şekerpare çok sevilir bizim evde..Tarifi yarıya bölüp hemen deneyeceğim..sevgiler.

Gülcan dedi ki...

birer tatlı alırız demi ellerinize sağlık. sevgiler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrr...

PaSaSofraM dedi ki...

nefis görülüyor seker pareyi cok severim bunuda ins. denemeye firsatim olur