31 Mayıs 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Sultani Bezelye



Malzemeler:
* 500 gr. Sultani Bezelye
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* Küp küp doğranmış küçük bir patates
* 1 tane ince doğranmış domates
* 1/2 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış taze sarımsak
* 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz


Yapılışı: Kıyılmış soğanlar bir tencerede zeytinyağ içinde kavruluduktan sonra içine diğer malzemeler konulur ve sararıncaya kadar kapağı kapalı bekletilir. Sararma işlemi bitince bezelyeleri örtecek kadar su konulup, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzeri dereotu ile süslüyerek servsi yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Sultani bezelye mevsimi hemen geçen bir sebzedir.
* Her yörede bulunmayan bir sebzedir.
* Ayıklarken sadece uçlarını ve kılçıklarını alın.
* Zeytinyağlı yemeklerde bol kuru soğan kullanılmalıdır.
* Zeytinyağlı yemeklere mutlaka şeker ilave edin.
* Zeytinyağlı yemeklere havuç herzaman çok yakışıyor.
* Sultani bezelye piştikten sonra dereotu ile süsleyin.
* Ben domatesleri dilim dilm koyuyorum ancak rendeleyerekte konulabilir.
* Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını bolca koyun.
* Zeytinyağlı yemekler bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.
* Zeytinyağlı yemeklere az su konulmalı ve yavaş yavaş pişirilmelidir.


UZAYAN KOL BİZDEN OLSUN

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ben bu sultani bezelyeyi hep duyuyorum ama pazarda hiç denk gelemedim.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım ben çok severima ama bu sene hiç göremeim:(

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım zarif yorumlarınıza teşekkürlerrr.Sevgilerrrrr...

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

selam elınıze sağlık nefıs görunuyor

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürlerrr...