29 Ağustos 2014 Cuma

HUMUSUN YAPILIŞI VE TARİFİ (AKDENİZ VE GÜNEY DOĞU BÖLGESİ)


Malzemeler:
* 500 gr akşamdan ıslatılmış nohut
* 3-4 yemek kaşığı dolu dolu tahin
* 2 limonun suyu veya limon tuzu
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* Kimyon
* Su

Üzeri İçin Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Dilimlenmiş sucuk veya pastırma
* Süslemek için kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
* Akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin
* Düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra en 30 dk. pişirin
* Pişen nohutları süzgeçle bir  kaba alın
* Haşlama suyunu atmayın


* Pişen nohutları el blender ile iyice ezin
* Ezilen nohutları geniş bir tencereye koyun
* Nohuda  kimyon tuz, limon suyu, tahini ilave edin
* Kimyon nohudun gazını alır.
* Limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz.
* Nohudun haşlama suyundan yavaş yavaş ilave edin
* Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar su ilave edin
* Ocağın altını açın biraz pişirin
* Bazı tariflerde pişirmeden yapılıyor ben pişiyorum çünkü daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
* Pişen humus mideye dokunmuyor
* Humusu servis tabağına alın

* Geniş bir tavada istediğiniz yağı kızdırın
* Kızan yağa pul biber koyun
* Servis tabağındaki humusun  üzerine dökün
* İsteyen kızdırılan yağa sucuk ve pastırma dilimleri koyabilir.
* Pastırma, sucuk, et humusa lezzet katar.
* Tuz,baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Maydanoz ve sumak ile süsleyin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun

ALTININ DEĞERİNİ ANCAK SARRAFLAR BİLİR.

2 yorum:

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

ÇOK SEVDIĞİM MEZE ELINE SAĞLIK HERTURLUSU GUZEL

LEZZETİKRAM dedi ki...

harika ,çok severim ellerine sağlık :)