17 Ağustos 2014 Pazar

MANTARLI OMLET YAPILIŞI


Malzemeler:
* 3-4 tane iyice çırpılmış yumurta
* Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar
* 1 tatlı kaşığı tereyağ

* İsteğe bağlı olarak bir avuç beyaz peynir

Omletin iç Malzemesi:
* Bir kase kadar rende kaşar
* 5-6 tane ince kıyılmış mantar

* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz

Omletin Yapılışı: 
* Yumurtaları tuz ve baharatla iyice çırpın
* Yanmaz bir tava içine yağ koyarak kızdırın,
* İçine çırpılan yumurtayı dökün, 
* Kızarması için bütün tavaya yayın



* Altı kızaran ve tavadan kalma durumuna gelen omletin üzerine mantarları ve kaşar rendesini yayın
* 1-2 dakika daha bekleyin
* Omletin bir ucunu spatül ile kaldırın ve üzerine yarım ay şekilde kapatın



* Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin




* İsteyen içine ince kıyılmış domates ve biber koyabilir


* Omleti servis yaparken maydanoz serpin
* Yanına domatesle servis yapın.
* İsteyen başka yeşilliklerle servis yapabilir.
* Tuz ve baharat miktarı,çeşitleri size kalmıştır.
* Afiyet Olsun...


KATIRA ''BABAN KİM ?'' DEMİŞLER, '' DAYIM ATTIR'' DEMİŞ

1 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Off nefis görünüyor yine ellerinize sağlık :)