28 Temmuz 2014 Pazartesi

EN KOLAY BAYRAM YEMEĞİ KUZU TANDIR


Malzemeler:
* 1 tane parçalanmış kuzu kol
* Düdüklü tencere

Yapılışı:
* Kuzu kol parçalarını yıkayın
* Suyunu süzdürün
* Hiç bir şey koymadan düdüklü tencereye yerleştirin

* Düdüklü tencerenin kapağını kapatın
* Benim düdüklü tencerem  Tefal
* Düdüğünü kapatmadan ocağın üzerine koyun
* En kısık ateşte tam 2,5 saat pişirin
* Pişme tamamlanınca biraz soğusun
* Tencerenin kapağını açın
* Yumuşak ve lezzetli bir tandır hazır olacak


* Şiddetli tavsiye ediyorum
* Hem kolay hem çok lezzetli
* Sıcak sıcak servis yapın
* Pilav üstü çok lezzetli oluyor.
* Afiyet Olsun..

BACA EĞRİ OLSA DA  DUMAN DOĞRU ÇIKAR

2 yorum:

Selma'nin_organik_mutfagi dedi ki...

Çok güzel ellerinize sağlık ....benim de düdüklü tencerem tefal....düdüğü nasil yapacağız anlayamadım,otomatik zaten biz de mi 2,5 saat pişireceğiz...teşekkürler

Adsız dedi ki...

siz bir harikasınız