22 Kasım 2010 Pazartesi

MİLFÖYDE ANANAS

Malzemeler:
* 5-6 adet milföy hamuru
* 5-6 adet ananas dilimi
* 5-6 kaşık toz şeker
* Küçük bir kase vişne veya ahududu reçeli


Yapılışı: Milföy hamurlarını ananas dilimleri büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak kesin, üzerine dilimlenen ananas dilimlerini her yuvarlağa birer tane olmak üzere yerleştirin, toz şekeri her parçaya birer kaşık serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık reçel, istenilirse krema ve nane ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Merhabalar basit ama lezzetli bir tatlı ile geri döndüm.
* Milföy hamurlarını bir çaydanlık kapağı ile kesebilirsiniz.
* Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olsun.
* Fırın 200-210 derecede ısıtılmalıdır.
* Ananasları ister konserve alın, ister taze ananasları ince ince doğrayın.
* Ananasları konserve alırsanız kavonozda 5-6 tane çıkıyor. Taze ananasdan 4-5 dilim çıkıyor, ölçünüzü ona göre ayarlayabiliriz.
* Üzerine serpeceğiniz toz şekeri miktarını tatlı olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Servis sırasında koyacağız reçel çeşidi kendiniz tercih edebilirsiniz. Örneğin, vişne, çilek, ahududu gibi...
* Krem şanti veya krema ile servis yapabilirsiniz.
* Bu tatlıyı 1-2 saat içerisinde taze teze tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.

DOKUZ AYIN ÇARŞAMBASI BİR GÜNE GELDİ

23 yorum:

Emelin Güncesi dedi ki...

Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.

Emelin Güncesi dedi ki...

Zehra ablacım,harika görünüyor,ellerine sağlık.

la boheme dedi ki...

oldukca lezzetlı gozukuyor.en kısa zamanda deneyecegım .
sevgıler...

Unknown dedi ki...

selam sevgili Zehra
geçmiş bayramın mübarek olsun arkadaşım tatlın hem ananaslı hem milföylü çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
sevgilerle kal

Sevtap dedi ki...

Değişik ve pratik bir tarifmiş ellerine sağlık.Ananası çok severim denenceklere aldım :)

Sazan dedi ki...

O nasıl güzel bir görüntüdür yahu, ağzım sulandı, ellerin kolların dert görmesin...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Süper bir görünüm.
Sevgiler:)

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ablam ellerine sağlık nefis görünüyor..

nihalasli dedi ki...

ellerine saglik..Goruntu olarak enginar canaginda krevize benzettim:)
Ananasi pek sevmem ama milfoyle bulusunca eminim cok daha farkli bir tat olusur.Sevgiler

Begonvilli Ev dedi ki...

Ananasın o harika kokusuna ve tadına bayılıyorum. Yapacağım bunu.

Unknown dedi ki...

Canım ablacığım enfes olmuş o tatlı ellerine sağlık.Kocaman kocaman öpüyo
rum.

Baharcicegi dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor sunumda cok güzel olmus

sarkaç dedi ki...

Ne şirin olmuşlar.Güzel bir buluş, elinize sağlık

Unknown dedi ki...

CAn kurtarır bu tarif ellerinize sağlık

bir dilim bir tutam dedi ki...

Hem güzel hemde pratik bir tatliymis...muhakkkak denemeliyim.Ellerine saglik.Paylasimin icin tesekkürler

kalpkurabiye dedi ki...

canım ablacım ellerine sağlık ne kadar güzel olmuşlar:)) ellerin dert görmesin:))
ananas ve milföy ilginç bir uyum:) ama denenesi :))

BETÜLCE dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş

Lütfi Mutluer dedi ki...

Bu linkte mimlendiniz :)

http://www.anindayorum.com/2010/11/derin-bir-mim.html

Gülcan dedi ki...

ABLAM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.

MAVİANNE dedi ki...

çokkk lezzetli görünüyor
ellerine sağlık canım

dokuzuncubulut dedi ki...

Hem bu kadar pratik, hem de çok lezzetli bir tatlı olmuş...
Denemeden olmaz:)))
Ellerinize sağlık.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhabalar; canım arkadaşlarım yazdığınız güzel ve zarif yorumlara gönülden teşekkürlerrrr..Sevgilerrrrr...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Mmmm cok guzel olmus ellerinize saglik