9 Haziran 2014 Pazartesi

KAHVALTILIK PEYNİRLİ EKMEK DİLİMLERİNİN YAPILIŞI VE TARİFİ


Yapılışı:
* 6-7 dilim ekmek (bayat olabilir)
* 1 küçük kalıp beyaz peynir veya bir kase kaşar loru
* 2 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 6-7 dil ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 dal kıyılmış dereotu
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane orta boy ince kıyılmış domates
* Baharat ( karabiber, pul biber)

Yapılışı:
* Peyniri geniş bir kabın içine koyun

* Peynirin üzerine yumurtaları kırın


* Kıyılmış biberleri ekleyin

* Domatesleri koyun

* Maydanozları ve dereotunu ilave edin

* Hepsini bir çatal yardımı ile iyice karıştırın
* Peynirin tuzuna göre tuz ilave edin
* Baharatlarını koyun
* Baharat çeşitleri ve miktarı size kalmıştır.
* Yağ miktarını kendinize göre ayarlayın

* Ekmeklerin üzerine tereyağının bir kısmını sürün

* Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine bolca koyun

* İsterseniz sucuk koyun
* Elektrik ızgarasında üzeri kızarana kadar kızartın
* Dilimlerinin üzerine sıcakken tekrar tereyağ koyun ve sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.

GAVURUN EKMEĞİNİ YİYEN, GAVURUN KILICINI ÇALAR.

Hiç yorum yok: