24 Şubat 2014 Pazartesi

ÜÇGEN KIZARTMA BÖREK


Malzemeler:
* 3 tane hazır yufka
* Kızartmak için kızartma tenceresi
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı


İçin İçin:
* İstediğiniz bir iç malzemesi (ıspanak,peynir patatesi kıyma gibi)


Dışı İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 tane sade soda
* 1 tabak galeta unu


Yapılışı: Yufkaları dört parmak şeklinde şerit halinde kesin içine koyacağınız iç malzemesini şeritlerin ucuna koyun ve muska şeklinde sarın, başka bir tarafta yumurta,süt ve sodayı çırpın yaptığınız muska börekleri önce bu yaptığınız karışıma batırın sonra galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Börek hemen tüketilmesi gereken çok güzel bir lezzettir.
* İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
* Kıymalı, ıspanaklı,patatesli,peynirli,pırasalı istediğiniz içi koyabilirsiniz.


* Muska şeklinde sarmayı aşağıdaki resimde gösterilmiştir.
* İsteyen sigara böreği gibi sarabilir.
* Soda,süt ve yumurta karışımı iyi çırpılmalıdır.
* Çok kızgın yağda kızartılmalıdır.
* Kızgın yağda kızaran börek fazla yağ çekmez.


* Ben ıspanaklı yaptım.
* Sütlü harç yetmezse ilave yapabilirsiniz.


* Muska böreğinde ilk başlangıcı sarmak çok önemlidir.
* Galeta unu ve sütlü harç böreğin puf puf olmasını sağlıyor.


* Ben yufkayı her zaman yarıya keserek kullanıyorum.
* Yufkayı önce ikiye kesin sonra şeritler halinde kesin.
* İsteyen sarıp dolapta bekletebilir.


ADAM OLANA BİR SÖZ YETER.

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmm...:))

Unknown dedi ki...

Nefis olmuş, çayımın yanında nasıl güzel giderdi olsaydı :))

Ellerine sağlık..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bugün bütün bloglarda birbirinden nefis börekler var..Hepsinede ağzım sulandı,valla bir daha gezmicem..ellerinize sağlık,nefis görünüyor..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım gönülden teşekkür ederim sevgilerçç