22 Kasım 2013 Cuma

DEĞİŞMEYEN LEZZET HAŞLAMA


Malzemeler:
* 750 gr haşlamalık kemikli kuzu eti
* 3-4 tane orta boy soyulmuş ikiye kesilmiş patates
* 1 büyük havuç iki parmak genişliğinde halka halka doğranmış
* 2-3 tane orta boy kuru soğan veya 1 kase soyulmuş arpacık soğanı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4-5 tane karabiber
* 1 1/2 demet bağlanmış maydanoz demeti
* İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
* 1 adet defne yaprağı
* Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı: Düdüklü tencerede etleri tereyağ içinde biraz mühürleyerek kavurun üzerin bütün malzemeleri koyun, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun düdüklünün kapağını kapatın buharı çıktıktan sonra düdüğünü indirin ateşi kısın ve 30-35 dk.pişirin. Düdüklü soğuduktan sonra kapağını açın ve haşlamayı limon,maydanoz yaprakları ve baharatlarla servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Haşlama Türk mutfağımızın en nefis ve kolay yemeklerindendir.
* Haşlama çok vitaminli ve besleyici bir yemektir.
* Haşlama yapmanın en önemli püf noktası suyunun ayarıdır.
* Terbiyeli haşlamada yapabilirsiniz.
* İçine istediğiniz başka sebzeleri ilave edebilirsiniz.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen haşlarken bağlanmış maydanoz demeti koyabilir.
* Sadece maydanozun saplarını bağlayarak koyabilirsiniz.
* Etinizin çeşidi size kalmıştır.


HAYAT HAREKET, HAREKETSİZLİK ÖLÜMDÜR.


2 yorum:

Filiz dedi ki...

ben de bugün haşlama yaptım,afiyetle yiyelim inşallah..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Haşlama muhteşem görünüyor.Tablo gibi...Ellerinize sağlık..