5 Eylül 2013 Perşembe

ÇALIŞANLARA PRATİK KIŞ HAZIRLIĞI

Malzemeler:
* 2-3 kg. kırmızı yağ biberi
* Buzdolabı poşeti
* Ocak üstü közleme aleti ( pazarlarda 5 tl.)
* Ocak için alüminyum folyo (ocağın kirlenmemesi için)
Yapılışı: Kırmızı biberleri yıkayın kurulayın, ocağınızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın, közmatik denilen aleti üzerine koyun bütün biberlerinizi közleyin (parpulayın) soğuduktan sonra (ellerinizin kirlememesini istiyorsanız) hemen buzdolabı poşetine  3-4 tane koyun kapatın ve difrize koyun, difriz'den çıkarınca suyun altında hemen ayıklayın  biraz suyunu süzdürün zeytinyağ ve limonla servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Derin dondurucuya koyacağınız biberlerin içlerini ayıklamadan koymak çok pratiklik sağlıyor.
* Zamandan tasarruf sağlarsanız.
* 3-4 kilo biberi soyup ayıklamak yerine az zamanda 3-4 tane ayıklamak daha kolaydır.
* Közlenmiş biberi kabukları ve çekirdekleri ile koymak lezzetini bozmuyor.
* Hatta köz tadını kaybetmiyor.
* Sizlere derin dondurucuya malzeme koyma püf noktalarını  bir post ile yayınlayacağım.


BAZI İNSANLAR GÜZEL YER ARAR, BAZILARIYSA BULUNDUKLARI YERİ GÜZELLEŞTİRİR.


 

3 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

bu güzel tavsiyeye teşekkür ediyorum

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süper kolaylık,ellerinize sağlık.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

paylaşımın için teşekkürler ablacığım...