2 Şubat 2013 Cumartesi

KOLAY BÖREK

 Malzemeler:
* 6 adet hazır yufka

İçinin Sosu:
* 1 büyük çay bardağı beyaz un
* 1 büyük çay bardağı su
* 1 büyük çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
* Biraz tuz
* 1 çay kaşığı dolusu karbonat

İç Malzemesi:
* 1 büyük kase rendelenmiş beyaz peynir
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz

Üzerine Sürmek için:
* 1 küçük fincan sıvı yağ veya zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle Maydanozu ve peyniri bir kasede karıştırın, içine sürmek için iç malzemenin tamamını bir kasede karıştırın, yufkanın birini yayın iç malzeme sosundan alın iyice yufkanın üzerine sürün diğer yufkayı üzerine örtün, yufkayı sigara böreği saracak gibi 8 veya 10 eşit üçgen şeklinde kesin, her üçgenin tam başına
peynirli harçtan bir miktar koyun sigara böreği gibi sarın, bütün yufkaları aynı şekilde sarın,üzerine yağ sürün ve 180 derecede ıstılmış fırında üzeri kızarana da kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çıtır çıtır çok lezzetli bir börektir.
* İçine istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz.
* Kıymalı, patatesli, ıspanaklı, patlıcanlı gibi.
* Yufkanın bir tanesi ile ikiye katlayarak çalışırsanız daha kolay olur.
* İsterseniz yufkaları sarıp difrize koyup sonra kullanabilirsiniz.,
* İsteyen ikinci kat yufkaya da biraz sos dökebilirsiniz.
* Böreklerin büyüklüklerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Ölçüleri 1 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.
* 1 su bardağı kullanırsanız yetip yetmemesi konusunda endişeniz olmaz.



KURT SADECE TÜYÜNÜ DEĞİŞTİRİR, HUYUNU DEĞİŞTİRMEZ.

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,karbonat orijinal geldi..Bu tarifiniz deneyeceğim.ellerinize sağlık..

What's Baking?? dedi ki...

Lovely crispy pastries.

Elifin Terazisi dedi ki...

farklı bir çeşidini yapıyordum, bunu da deneyeceğim,elinize sağlık