12 Ocak 2013 Cumartesi

YASSI KADAYIF

 Malzemeler:
* 10-15 tane yassı kadayıf
* 1 su bardağı süt
* 2 tane çırpılmış yumurta

Üzeri İçin:
* 1 su  bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* İsterseniz biraz gül suyu
* Kaymak, krem şanti ( tercihe göre)

Şerbeti:
* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu

Yapılışı:Hazır aldığınız yassı kadayıfları süte batırın fazla sütü kadayıfı kırmadan biraz sıktırın çırpılmış yumurtaya batırın kızgın yağda kızartın, diğer tarafta kaynatılan tenceredeki şerbete atın ve çıkarın üzerine cevizle,kaymakla süsleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Yassı kadayıfı krep gibi kendinizde yapabilirsiniz.
*  Yassı kadayıf malzemeleri: 1 su bardağı bardak süt, 1 su bardağı un,bir tatlı kaşığı kuru maya,bir tatlı kaşığı şeker ve tuz bütün malzemeyi karıştırın küçük yaparak yanmaz tavada pişirin.
* Taş kadayıf ve yassı kadayıf bir arap tatlısıdır.
* Adana yöresinde çok yaygın yapılmaktadır.
* Ben yassı kadayıfı marketten hazır aldım.
* Yassı kadayıfın içine tarçın,ceviz,ve toz şekeri karıştırıp koyup kızartır şerbete atarsanız adı Taş kadayıf olur.




GİZLİ YANAN ATEŞİN KÖZÜ OLMAZ.


6 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgilercanim bu ne güzel görüntü nefis görünüyor afiyetler olsun.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Off offf ,ellerine sağlık,nasıl güzel olmuş...

sare dedi ki...

Merhaba. Son Sofra dergisinde sizi, blog hikayenizi ve birbirinden lezzetli tariflerinizi gördüm ve çok mutlu oldum.
Kadayıflı tatlıyı hemen not ettim ve diğerleri de sıraya girdiler .
Tebrik ediyorum ve beğeniyle takip ediyorum, örtmenim.
Sevgiler.

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Nasilda güzel görünüyor ellerine saglik.

Sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mmmmmm aldïm nefis ablam.

Unknown dedi ki...

Biz küçükken annem yapardı,çok severdim,ellerinize sağlık.