11 Aralık 2012 Salı

EKMEK BÖREĞİ

 Malzemeler:
* 1 tane bayat ekmek veya tost ekmek
* 1- 1,5 litre soguk süt
* 3 yumurta
* 10 dilim ince kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin

Yapılışı: Bayat ekmeklerin kenar kabuklarını çıkardıktan sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyin, ekmek dilimlerinin yarısını yağlanmış borcama dizin üzerine eritilmiş yağı dökün kaşar peynirlerini dizin, üzerini ekmek dilimleri ile kapatın, 3 yumurtayı sütle çırpın ekmeklerin üzerine dökün 24 saat buzdolabında bekletin, dolaptan çıkan böreğinizi 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kıazarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT: 
* Bayat ekmekleri çok lezzetli bir börek haline getirmenin güzel bir yolu.
* Yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Kaşar peyniri yerine dil peyniri koyabilirsiniz.
* Miktarları yarı yarıya azaltabilirsiniz.
* Böreğinizi iki kat yapabilirsiniz.
* Ekmek dilim sayısını cam kabınıza göre ayarlayabilirsiniz.
* 1 bayat ekmek büyük bir borcama yeterli olur.
* Ben ölçüleri küçülterek yapıyorum,sizlere tam ölçü veriyorum.
* İçine maydanoz ilave edebilirsiniz.
* Sütünün miktarı bol olmalıdır.
* Bir gece buzdolabında bekletilmesi çok önemli.
* Sıcak sıcak yerseniz daha lezzetli olacaktır.
* Üzerine pul biber ekebilirsiniz.

CESURUN BAKIŞI, KORKAĞIN KILICINDAN KESKİNDİR.

6 yorum:

NzlGl dedi ki...

Denemişliğim var. Elinize sağlık olsun,sevgiler

Unknown dedi ki...

Denemeliyim çok pratik ve bulunur malzemeler...ellerinize sağlık...

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Ooo mis eline sağlık

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık canım,iyi ki aç değilim,kalkıp ta hemen yapılacak lezzetli tarif.

canikom dedi ki...

elinize sağlık kaç adet tost ekmegi olmalı acaba

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhabalar; canım arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum.
Borcamın büyüklüğüne göre ekmek dilimini sayabilirsiniz.sevgiler...