10 Eylül 2012 Pazartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 fincan dolusu sıvıyağ
*Tuz, karabiber
*2 su bardağı varsa et suyu veya su (suyun içine et bulyon )


Yapılışı: Yeşil mercimeği akşamdan ıslayın,ertesi gün suda haşlayın ve suyunu süzün, bulguru yarım fincan sıvıyağında kavurun suyunu baharatlarını ekleyin pişirmeye bırakın, diğer tarafta soğanı kalan yağla kavurun ve pişmekte olan pilava ilave edin, suyunu çeken pilavı ateşten alın demlenmeye bırakın.Yanında ayran ve turşu ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...





NOT:
* Bu pilavı rahmetli anneciğim çok yapardı.Bende çok severim.
* Bulgur çok yağı seven bir üründür.
* Pilavın yağ miktarı size kalmıştır.
* Bu pilavın en önemli özelliği sıvı yağ ile yapılmasıdır.
* İsteyen önce pilavı pişirebilir,üzerine kavrulan soğanı servis sırasında karıştırabilir.
* İsteyen  bulguru suya salma şeklinde  yapabilirsiniz.
* En çok yakışan baharat karabiberdir.
* Difrinizde akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimek varsa işleriniz daha kolay olacaktır.
* Bu pilava bol soğan konmalıdır.
* Mercimeği az suda su ilave ederek haşlarsanız mercimek daha yeşil kalır.


KONTROLSUZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR.

7 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

çok severim. turşuda olacak ohhh. elelrinize sağlık.

siyah kuğu dedi ki...

Günaydın , bu gün sanırım mercimekli bulgur pilavı yapacağım):) ellerine sağlık.

What's Baking?? dedi ki...

mmm..appetizing.

pembe kekik dedi ki...

Yanında turşuyla bayılırım:)Ellerine sağlık. Sevgiler.

NzlGl dedi ki...

Ahhh ne severim .....

elinize sağlık olsun:) sevgiler

sule dedi ki...

Besleyici ve doyurucu bir tarif. Ellerinize saglik

Deniz dedi ki...

TEsadüfen ben de geçen gün yaptım bunu, hem protein, hem bulgur diyerek, kızım ne dese beğenirsiniz, Ben böyle karışık yiyemem :))
Ama nefis