11 Temmuz 2012 Çarşamba

SAİTABAT KÖYÜNDE KAHVALTI

KÖYÜN TANITIMI:  1893 yılında Artvin bölgesinden göç eden atalarımız, bu bölgeye yeşilliği, havası, suyu ve şelalesinden ötürü kendilerini daha yakın görerek yerleşmişlerdir. Yıllar boyu, nesilden nesile, geleneğimizi, kültürümüzü, dayanışmamızı ve birlikteliğimizi aktarmaya çalıştık. Devam Et..
Eski çağlardan günümüze el değmemiş güzelliğiyle şelalesi, doğal güzellikleri, kültürel geçmişi, izdüşümleriyle birlikte tamamen yaşanılası ve doğal bir köydür. Her köy gibi; adetleriyle örf ve gelenekleriyle kendini bugünlere kadar getirmiştir. Kendine özgü yöresel yemekleriyle, yaşanılası 4 mevsim iklimiyle, suyu havası ve doğasıyla bambaşka bir yerdir bizim köyümüz. 

Uzun yıllar boyunca, çeşitli kültürlere tanıklık etmiş, Bursa'nın ve Uludağ'ın eşsiz güzelliğiyle bozulmadan ve kültürel ve doğal güzelliğini kaybetmeden bugünlere kadar gelmiştir. 

Bizlerde ülkemizin dört bir yanındaki gibi doğal kalmış cennet vatanımızın değerini bilerek, değerlerimizi ve doğallığımız kaybetmemek için, bütün bu güzellikleri yeni nesillere aktarabilmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız.

Sizde birgün Saitabat köyüne gelin, eşsiz doğasıyla, yöresel lezzetleriyle, geleneksel şenlikleriyle, tarihi şelalesiyle tanışın...


 Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz. Köyümüzden detaylı haberleri, çalışmalarımız hakkında bilgileri, köyümüz ürünlerini, derneğimiz faaliyetlerini, derneğimiz ve köyümüzle ilgili bilgi alış verişini buradan takip edebilirsiniz.
Kuymak

6 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

afiyet olsunnn çok güzel bir yer orası bende çok severim

Asiye VURAN dedi ki...

Merhaba evet ülkemizin hangi köşesine gitsek ayrı bir güzel denizi, dağı taşı ,örfü adeti ayrı bir güzel sizde o güzelliklerden birini yayınlamışsınız elinize sağlık sevgiler

Banuca dedi ki...

1994-1995 yıllarında bu köyde yaşadım ben :)
Biraz aşağıdaki Erikli pet şişe fabrikasında çalışıyordum...
Ne güzel anılarım vardır bu köyle ilgili, sayende gözümde canlandılar :)
Geliştiğine çok sevindim doğrusu :)

AsOrTiK dedi ki...

keyfiniz daim olsun zehra ablacım. otuz yıl önceki halini biliyorum o köyün. çok değişti, güzel oldu, turistik oldu. keyif alıyorum orada:)
sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım güzel duygularınıza çok teşekkür ederim...sevgilerrr...

ANNEMİNELİ dedi ki...

CANIM ARKADAŞLARIM GELİNDE BERABER GİDELİM..