28 Haziran 2011 Salı

FIRINDA DOMATESLİ MAKARNA




Malzemeler:
* 1 paket orta kalınlıkta çubuk makarna
* 5 su bardağı su
* 5 su bardağı süt
* 1 baş ince doğranmış kuru sogan
* 3/4 kahve fincanı un
* 3 tane büyük boy rendelenmiş domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri





Yapılışı: 5 su bardağı suyu yeterince tuz ile birlikte büyükçe bir tencerede kaynatın, kaynayan suya makarnaları atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.(15-20 dk.yeterli) Süzgeçten süzürerek
bekletin.
Sosu için ayrı bir tavada tereyağ soğanla birlikte iyice kavurun, pembeleşen soğanlara unu ilave edin, kavurmaya dervam edin üzerine tuz,karabiber koyun, sütü yavaş yavaş ilave edin,koyu bir muhallebi kıvamına gelince içine domates rendesini koyarak iyice karıştırın. Haşlanan makarnayı bir tencere koyun üzerine peynir rendesi sosu, çırpılmış yumurtaları ilave edip iyice karıştırın, yağlanmış bir kalıba döküp ısıtılmış 170 derecelik bir fırında 40 dk. pişirin.Fırından çıktıktan sonra 15 dk. dinlendirin , üzerine bir tabak koyarak ters çevirin dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....




NOT:


* Domatesli fırın makarna hem lezzetli hemde çok besleyicidir.

* Makarnanın içine istediğiniz peyniride ilave edebilirsiniz.
* Baharat ilaveside size kalmıştır.
* Makarnaya domatesi ilave ederken, doğranmış veya rendelenmiş domates bir tava içinde az bir yağ ile kavrularak konulursa daha lezzetli olur.
* Makarnanın içine bol pul biber, dene yaprağı,kekik ilave edebilirsiniz.

* Yağ oranlarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Yağ çeşidini kendiniz değiştirebilirsiniz, tereyağ yerine katı yağ koyabilirsiniz.

* Fırın makarna tercih ederseniz makarnanızın görüntüsü daha güzel olur.
* Makarnayı haşlarkan suyun içine biraz sıvıyağ damlatırsanız makarnalar yapışmaz.
* Ben borcamda pişirdim, istenilen kalıpta pişirilebilir.
* Borcam içinde pişerken, pişme aşamasını izleyebilirsiniz.
* Borcamı bolca yağladım.
* Borcamı bol yağlamazsanız kalıptan çıkarmak çok zor olur.

* Piştikten sonra ters çevirerek servis yaptım.





EŞEĞİN YOLDA ÇÖKTÜMÜ, YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR

10 yorum:

Nilgün dedi ki...

Zehra'cım ne güzel pasta gibi yapmışsın. Yaratıcılık başka şey. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..

Sylvie en la cocina dedi ki...

Un plato muy original, encontre tu blog por casualidad y me quedo como seguidora, es una forma de conocer la gastronomia de tu pais. Te dejo mi enlace por si queires visitarme. Un saludo.
http://lacuinetadivertida.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık enfes olmuş
öpüyorum.

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık güzel görünüyor,sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

canım ellerine sağlık afiyet bal olsun.

Deniz dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar:)
www.LensMarket.Com

Gönülünce dedi ki...

Bu aralar çok yoğundum ziyaretine gelemedim ablacığım kusura bakma...Güzel dileklerin için teşekkürler...Makarnan çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Tanıştığımıza çok sevindim canım benim.. Ellerine sağlık..

Rosita Vargas dedi ki...

Delicious pasta very original, very tasty loved, hugs blessings grandes.y

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrrrr..Sevgilerrrrr..