26 Mart 2011 Cumartesi

EKMEK DOLMASI

Malzemeler:
* 7-8 tane hamburger ekmeği
* İçine doldurmak için kavrulmuş ıspanak
* Üzeri için beşamel sos
* Dilimlenmiş kaşar peyniri
* Dilimlenmiş domates
* Dilimlenmiş yeşil biber
Dolma içi için:
Ispanaklı Harç:
* 250 gr yemeklik doğranmış ıspanak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Etli Harç:
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 200 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 tane ince doğranmış domates

* 4-5 tane ince doğranmış mantar
* Birer tane kıyılmış kırmızı ve yeşil biber
* 1 yemek kaşığı salça
* Sıvıyağ
* Tuz, Karabiber


Yapılışı: Elimizde bulunan ıspanaklar soğanlarla kavrulur. İçi oyulan hamburger ekmekleri içine doldurulur. Üzerine beşemal sos, bir dilim kaşar, bir dilim domates ve biber parçası konularak
fırında kaşar eriyip kızarana kadar tutulur. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....

Beşamel Yapılışı:

* 1 çorba kaşığı un
* 1/2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 - 2,5 su bardağı süt

Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif ateşte yağ,una yedirilerek kavrulur,devamlı karıştırılarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Beşamel sosun topak olması önemli değil karıştırdıkça kıvamı gelir.İçine koyacağınız süt soğuk olursa daha iyi oluyor.
Etli Dolma içi Yapılışı: Kuşbaşı kuzu etleri tava içinde kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, soğanlar ilave edilerek iyice kavrulur, domates ve biberler konur etler pişene kadar kavrulur.

NOT:
* Hamburger ekmeklerini kendinizde yapabilirsiniz.
* İçine koyulan malzemeyi değişik şekillerde değiştirebilirsiniz.
* Fırında çok fazla pişirmemek gerekir.
* Ben ıpanaklarada beşamel sos ilave ediyorum.
* Ispanakların içine rende kaşar konulabilir.
* Etli yerine kıymalı harçlada yapabilirsiniz.
* Etli dolmayı yaparken, etlerin iyi pişmesini sağlayın.
* Etlerin içine mantarda ilave edebiliriniz.
* Sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir.
* Yerken ketçap veya domates sosu ile tatlandırabiliriniz.
* Beşamal sosa kırmızı biber ve karabiber ilave edebilirsiniz.
* Üzerine tereyağ ilave edebilirsiniz.

ET ALIRSAN KOLDAN, KIZ ALIRSAN SOYDAN

17 yorum:

Unknown dedi ki...

Bal ablam ellerine,eklına sağlık çok süper olmuş bir tanesini alıp kaçtım öpüyorum bal yanakllardan...

mutfagabuyrun dedi ki...

HARİKA OLMUŞ ARKADAŞIM.BAYILDIM BAKARKEN .ELLERİNE SAĞLIK.ÖPÜYORUM.

Unknown dedi ki...

Nefis bir görüntü çıkmış ortaya eline sağlık arkadaşım bizde de çok sevilir ekmek dolması çeşitleri
sevgiler

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ekmek dolması,ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Yarasın kilo yapmasın.
Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

dolu dolu bir lezzet olmuş zehra hanım ellerinize sağlık.

sibelyalcincom dedi ki...

Bu sunumu çok seviyorum ama biraz ekmekler kuruyor:)))ellerinize sağlık sevgiler...

Özgen dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım çeşitli malzemelerle denenecek sunumu hoş bir tarif sevgiler...

Aycan dedi ki...

Aynı börek gibi olmuş.Ne güzel.Ellerinize sağlık.

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Harika bir sunum,çok hoşuma gitti
ellerinize sağlık..

Gönülünce dedi ki...

Ablacığım harika bir lezzet olmuş bunlar...Görüntülere bayıldım süpersin...Ellerine emeklerine sağlık...


Sevgiler...

Nilgün dedi ki...

Bu ne güzel bir tarif böyle, mutlaka denemeliyim, ellerine sağlık iyi haftalar...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ne güzel hem doyurucu hem lezzetli
ellerine sağlık arkadaşım

durutarifler dedi ki...

Ben ortalarından ikiye keserek mini pizzalar yapıyorum.
Ellerinize sağlık. Sevgiler

hayat dedi ki...

Ekmek dolmaları çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...

Tümay Öztürk dedi ki...

Offf offf nefis duruyor dolmalar Zehra ablacım. Ellerine sağlık:)

Unknown dedi ki...

çok doyurucu gözküyor.ellerine saglık.

PaSaSofraM dedi ki...

gercekten güzel görünüyorlar ellerinize saglik