5 Şubat 2011 Cumartesi

SEVGİLİ DEFNE

Sevgili Defne yattığın yerde rahat uyu, ölümünün üzerine yapılan polemikler hiç bitmiyor. Bir kez daha anladım ki; ERKEK olmak burda da kendini gösterdi. Herkes seni suçladı, haklı olabilirler de olmayabilirler de, benim derdim, tanında bulunan kişiye hiçkimsenin hiçbirşey dememesi....ERKEK'lik erdemleri arasında saygı çok önemlidir, çeneni tutup arkadaşımdı deyip geçseydin belkide bunlar olmayacaktı, kimse neden evli bir kadınla beraberdin diye sormuyor, neden ambulansı hemen çağırmadın demiyor, sadece kerata diye alandırılıyor ki soyadı ve gazetesi zedelenmesin... İşte arkadaşlar ne yaparsan yap Türkiye'de sakın kadın olmayın, ERKEK olmak herşeyin üstünü kapatır......
BİRGÜN TOPRAK OLACAĞIZ, ÇAMUR OLMAK NEDEN

14 yorum:

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ablam yazdıklarına katılıyorum ölene acımıyorlar hele 1.5 yaşında yetim kalana hiç acımıyorlar bu çocuk büyüyünce bunları okur diye düşüne hiç yok sanırım..

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Evet canım.Herkes Fatma gülün suçu ne dizisine bir sürü laf etti.Halbuki bu dizi Türkiye'nin kanayan yarası.Defne içinde çok şeyler söyleniyor söylencekte.Ne bu ilk nede son.Kadı olmak zor beeeee:(
Sevgiler...

Umut dedi ki...

Bu ülkede yaşamak güzel bir o kadar da nefret duyguları oluşturuyor içimde. Bu kadının ne yaşadığı artık ne kadar önemli. Öldü, yok, bitti... Arkasından bangır bangır yorumlar beni de deli ediyor. Erkek olunur ama ADAM olmak zor iştir. Bu kişi de ADAM olamamış işte. Bu tuhaf yazıları yazan kişilerde ortalıktan nemalanmak isteyenlerdir. Defne Joy'a rahmet diliyorum. Minicik bebeği de inşallah çok mutlu olur hayatta.

Unknown dedi ki...

Allah rahmet eylesin çok ama çok üzüldüm önemli olan ölen kişinin ardından atıp tutmamakdı.Geride bir yavrusu var.Eğer bütün bunları görüyorsa eğleniyordur Defnecik nur içinde yatsın

mutfagabuyrun dedi ki...

ALLAH rahmet eylesin.şimdi ölen erkek olsaydı nasılda kapatırlardı üstüne değilmi arkadaşım.bu dünya böyle işte.napalım.

sihirlirloklava dedi ki...

çok güzel ifade etmişsin...teşekkürler

aysema dedi ki...

Defne artık kendini savunamaz; ama o "kerata" çocuk işin içinden sıyrılmayı kolayca başarıverdi. Bu işin içinde çok başka şeyler olduğunu nereden bilebiliriz ki? Belki de toplumu çok kolay aldatabileceği şekilde ifade vererek, başka tarafa bakmaya yönlendirdi... Toplumun kadına bakışı sakat ya? Kızımız kötü olur; oğlumuz çapkın! Kızımızdan utanır, oğlumuzla gururlanırız yazık ki... Annelere babalara çok iş düşüyor bu konuda...

Defne'ye çok üzüldüm, ailesine de...

canikom dedi ki...

çoooook haklısınız

gülsen VAROL dedi ki...

Kadın olmanın erdemini hiç bir zaman erkek olmanın egemeniği ile değiştirmek istemem.. Yani bir tek erkeğe bile nasıl olması gerektiği veya ne olmaması gerektiği konusunda bir harf bile öğretebilsem kendimi İNSAN kabul ederim..
O nedenle dünyaya tekrar kadın olarak geleceğim ben...:))
sevgilerimle..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Benim için de tek önemli şey 'neden 112 aranmayıp, çıkılıp doktor arandığı-ki bu ölümü çağırmak demekti- ve kızcağızın ne sebeple olursa olsun ölmüş olduğu. Gerisi sadece kendisini ilgilendirir, bizi hiç değil. İnsanların doğruları da hataları da kendilerine aittir. Üçüncü kişiler ... yemek düşer, çok affet beni Zehracım n'olur. Ama çok üzgünüm ve söylediklerine sonuna kadar katılıyorum..Bebişe yazık yahu..

pelince dedi ki...

Allah rahmet eylesin,bizde tanıyoruz. bu yüzden yazılanlara çok ama çok üzüldüm.

adalet dedi ki...

burda gözden kaçırdığınız bir nokta var. adamın üstüne çok gidilmedi çünkü o adam evli değil. kadının üstüne çok gidildi çünkü evli. çünkü o hiç düşünülmediğini düşündüğünüz bebeği asıl düşünmeyen ve zor durumda bırakan annesidir. durumun haberini yorumunu yapanlar değil. erkek olsaydı aynı sonuçlar doğar mıydı bilemem. ama bu sadece erkeklerin bakış açısı değil. etrafınıza bir bakın. hangi kadın haytalık yapan bir erkeğe çok aşağılık birşey yapmış muamelesi yapıyor? aynı kadın (lütfen dikkat erkek değil kadın!) benzer bir durumu bir kadında gözlediğinde neler söylemiyor? kısacası burda kabahati erkeklere yıkmayın. bu manzaranın mimarları erkekler değil. en azından tek başlarına değil.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşımlara teşekkürlerrrr...sevgilerrrrr....

cafemis dedi ki...

Merhaba,Defneyi severdim,evimizin karabiberi idi,ölümüne çok üzüldüm,ne yazıkki haklısın,lüzumsuz sıyrıldı gitti,adını unutturdu ama bir anneye gitmeden leke çalmayı bildi,ölümüne sebep oldu,zamanında ambulansı çağırmadığından,evde hayvan olması ayrı bir neden,komşular evde bir bağırışma olduğunu,gürültüler geldiğini söylemişler,kafasında önce darp izi var dendi,bir süre sonra yanılmışız dendi,o arada belli ki birileri tüm her şeyi Defneye yıkıp lüzumsuzun birini aklamaya çalışıyorlar.Başarılı da oldular.Nelerin olup bittiğinin farkında olamayacağı bir bebek annesiz kaldı.Büyüdüğünde annesine duyduğu sevgiyi de yok edecek çirkin lafları internet siteleri,gazeteler bas bas bağırdı.... Rahat uyu Defne,bu dünyada olmasa da gerçek dünyada adalet var ve adalet mutlaka yerini bulacaktır.
http://cafemis.com