23 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük küçük doğranmış enginar
* 200 gr taze iç bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 doğranmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış dereotu


Yapılışı: Tencereyi ocağa koyarak 1 çay bardağı zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine dereotunun yarısı hariç bütün malzemeleri koyarak iyice soteleyin. 2 su bardağı sıcak ilave edşkten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerini bolca dereotu ile süsleyin. Soğuduğu zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Enginar yemeklerine devam ediyoruz...


PARANI KOYNUNA, KARINI KARDEŞİNE EMANET ET

15 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm enginar şova devam:))Ellerine
sağlık bu pazar alıcam inşallah öpüyorum...

pelince dedi ki...

En sağlıklı yemekmiş,bende bu sene ilk kez yedim.. Ellerine sağlık..

Sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Baklalı hiç yemedim. İlginç geldi.
Sevgiyle kal.

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Hımmm nefis gözüküyor arkadaşım,ellerine sağlık.
sevgilerimle...

çeşnici Handan dedi ki...

Enginarı her türlü çok severim. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

su an ondan yemek istedim !

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım eminim çok guzeldır tadı.sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmm leziz görünüyor ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürler ve sevgilerrrrr....

meleginmarifetleri dedi ki...

Tek kelimeyle harikaaa:)

Adsız dedi ki...

Miss gibi enginar yemekleri, ellerinize sağlık. Sevgilerimle....

Gönülünce dedi ki...

Yine harika bir enginar buda diğerleri gibi harikaa olmuş...Ellerinize sağlık...

Sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlıkkkkk

balböcükleri dedi ki...

ellerine sağlık bu halini çok severim enginarın.yılda 20 tane yemek lazımmış

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ecderim.Sevgilerrrr....