Hindistan cevizli ay kurabiye
Elmalı kurabiye
Elmalı kurabiye
Acıbadem kurabiyesi
Fıdıklı un kurabiyesi
Şekerli sade kurabiye
Elmalı kurabiye
Kurabiye hepimizin çocukken en sevdiğimiz şeydir.Günümüzde çok fazla kurabiye çeşidi olduki, yetişmek mümkün değil, Kurabiye yapımındaki püf noktaları sizlerle paylaşmak istedim.
Kurabiye Yapımında kullanılacak Alet ve Aparatlar.
* Elek, çırpıcı, robot, merdane, yumurta fırçası, kurabiye kalıpları, yağlı kağıt, rende, ölçü kaşıkları, eldiven, şeffaf streç, tahta kaşık, karıştırmak için büyükçe cam kase, bıçak, çatal,
gibi alet ve aparatlar kullanılabilir.
Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar:
* Kurabiye yapılacak her çeşit malzeme oda ısısında olmalıdır.
* Tatlı kurabiyelerde şeker ve yumurta mutlaka iyi çırpılmalıdır.
* Katı yağ koyarsanız yumuşak olmalıdır.
* Katı yağ yumuşak değilse ocakta tava içinde azıcık ısıtabilirsiniz.
* Un mutlaka elek ile elenmelidir.
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu koyun.
* Kurabiye hamuru yaparken önce çırpıcı veya ropot kullanabilirsiniz, un koyduktan sonra mutlaka ellerinizle yoğurun.
* Hamur yoğurulunca parça parça yapıp yeniden yoğurun, bu işlemi bir kaç kez yapın.
* Eliniz hamura yapışıyorsa, ellerinizi soğuk soğuk su ile ıslatıp kurulayın,hamura elleriniz yapışmadığını göreceksiniz.Amaç elerin soğuk olmasıdır.
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
* Ununu çok iyi ayarlamalısınız, ölçüde verilen miktarı aynen uygulayın.
* Meyve parçacıkları, kuruyemişleri en son koyarsanız hamurunuz daha iyi olur.
* Hamur oluşunca şeffaf streçe sarıp buzdolabında 30-35 dk mutlaka bekletin.
* Isıtılmış fırında önce düşük sıcaklıkta pişirmeye başlayın sonra ısıyı artırabilirsiniz.
* 170-180 dereye kadar yükseltebilirsiniz.
* Yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz, kolayca çıkarabilirsiniz.
* Sıcakken kurabiyeleri servis tabağına alırsanız, daha kolay alabilirsiniz, kırılmaz.
* Kurabiyeler çok fazla sertleşmeden fırından çıkarın.
* Her kurabiyenin pişme şekli farklı olabilir.
* Fırınızı çok iyi tanıyın.
* Kurabiyeler kapalı metal kutularda veya cam kavanozlarda saklarsanız daha geç bayatlar.
* Kurabiye saklanırken kutu içine 1-2 kesme şeker koyarsanız yine geç bayatlar.
* Kurabiye saklarken kutu içine elma kabuğu koyuncada geç bayatlıyormuş.
* Kurabiyeniz bayatlarsa puding veya supangleleri koyduğunuz tabağın dibine koyabilirsiniz.
* Kurabiyelerizi bayatlayınca küçük küçük parçalara ayırıp üzerine puding veya çikolata sosu dökerek tüketebilirsiniz.
* Bayatlayan kurabiyelerinizi üzerine su damlatarak 10 dk fırında tutarsanız taze gibi olur.
* Pişmiş kurabiyelerinizi difrizde saklayıp sonra kullanabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunuda difrizde saklayıp daha sonra şekil verip pişirebilirsiniz.
* Hepsi benim marifetlerim,zaman içinde hepsinin tarifini sizlerle paylaşacağım.
*Afiyet Şeker Olsun...
KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, GELİNİM SEN ANLA
9 yorum:
sanırım elmalı kurabiye için anneme yapışma vaktim geldi :))
ELLERİNİZE SAGLIK,ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..
SEVGİLER..
olmaya geldimdi gece gece agzımın suları aktı anam bunlar ne güzel iştah açıcı kğ aldırıcı mamalar nefisss ellerinize sağlık
Hem bu güzel kurabiyeler hem de bu kadar güzel püf noktası ve ayrıntılar için çok teşekkürler...Eee tarifler de gelecekmiş yakında bekliyoruz...
Eline sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler...
Blogdaş kardeşlerim zarif yorumlarınıza çok çok teşekkür ederim.Beni mutlu kılıyorsunuz,işallah sizide mutlu edenler olsun.Sevgi ve Saygılarrr.Öptümmm.
çok zahmetli ben sebzelere devam edeyim hamur işi neyime :) harika bilgiler arkadaşım paylaşımın için çok teşekkürler iyi geceler...
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN;
SEVGİLİ ARKADAŞLAR düşbahcesi.blogspot.com ve pembetatlar.blogspot.com TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN HEDİYEŞLE ETKİNLİĞİNE
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ DAVET EDİYORUZ...
1 ŞUBAT 2010- 28 ŞUBAT 2010 TARİHLERİ ARASINDA ORTAK BLOGUMUZ OLAN pembedüşbahcesi.blogspot.com 'DA BAŞLATACAĞIMIZ ETKİNLİĞİMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAZSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ...
HAYDİ ARKADAŞLAR HEDİYELEŞELİM KAYNAŞALIM...
DETAYLI BİLGİ İÇİN:pembedüşbahcesi.blogspot.com adresine uğramanız rica olunur...
Çok yararlı bilgiler var çok teşekkürler :)
Yorum Gönder