12 Şubat 2010 Cuma

Krepli Börek


Malzemeler:
* 6-8 tane yapılmış krep
* Bir kase kaşar peyniri
* 2 su bardağı süt
* 2 kaşık un
* 1 kaşık margarin veya tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 tane domates
Yapılışı: Küçük bir borcama yapılan kreplerin yarısı üst üste konulur. Tam orta kata malzeme eklenir ve diğer krepler de üzerine dizilir. En üste beşamel sos döküldükten sonra kaşar rendesi serpilir. Domates ve pul biberle süsleyerek fırında 20 dk kaşarlar eriyene kadar tutulur.
Afiyet Şeker Olsun.

Beşamel Sos Yapımı: Teflon bir tavada yağ ve un iyice kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt ilave edilir.
Devamlı karıştırarak kıvamı koyulaştığı zaman beşamel sos hazırlanır. Tuz ve karabiber ilave ediniz.


NOT:
* Tam orta kata malzeme konulabilsinmesi için krep sayısı çiftli olmalıdır.
* İç malzemeyi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Ben soğanla kavurulmuş kıymayı koydum.
* Beşamel sosunuz tam tutmazsa hemen mikserle çırpın.
* Fırında çok tutarsanız üstü sertleşir.
* Biraz soğuyunca dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.



KÖPEK KISMI SUYA DÜŞMEDEN YÜZEMEZMİŞ

6 yorum:

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor pazar kahvaltısı için ideal olur herhalde :)

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Nefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım blogdaşlarım Zarif yorumunuza
teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım blogdaşlarım Zarif yorumunuza
teşekkür ederim.Sevgi ve saygılar...

Unknown dedi ki...

selam canım krepli börek nefis duruyor ellerine sağlık olsun yiyenlere de şifa olsun bizim evdekiler krep çok seviyor birdahaki sefere börek olarak karşılaşacaklar sanırım ben de başka çeşitler yapıyorum yakında eklerim bloğuma sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bendeniz bir krep canavarıyım.Krep
yapmaya ne gözüm doyar nede karnım.
Hem besleyici hem lezzetli,zarif yorumlara teşekkür ediyorum.Sevgi ve saygılarrr...