Malzemeler:
* 5-6 tane tavuk incik
* 2 su bardağı pilavlık pirinç
* 2 yemek kaşığı teryağ veya margarin
* Karabiber, tuz
* 2,5 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
Bir tencerede tavuklar haşlanır. Pirinç sıcak suda bol tuz içinde 30 dk bekletilir.Fırına konulacak çelik veya metal bir kap içinde yağ ve yıkanıp süzülen pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.Üzerine 2,5 su bardağı tavuk suyu konur azıcık kaynatılır suyunu tam çekmeden tavuklar üzerine yerleştirilir 170 derecede ısıtılmış fırında pilav pişip tavuklar kızarınca ya kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.Üzerine karabiber serpilir.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tavuk incikleri yerine tavuğun butları ilede yapabilirsiniz.
* Tavuk eti yerine koyun veya kuzu eti kullanabilirsiniz.
* Tavuk haşlanırken içine karabiberde koyabilirsiniz.
* Fırında pilav pişerken piriçlerin üstü kurumasını önlemek için folya kapatılır.
* Tavuklar iyice kızarırsa daha güzel oluyor.
* Tavuk haşlanırken tuz koyarsanız, pilavın suyuna tuzu az koymanız gerekir.
* Pirinci yağ içinde saydamlaşana kadar iyice kavurun.
* Pilavın suyunu kendi pirincinize göre ayarlamanız gerekir.
* Bu yemek aynı gün tüketilmelidir. Ertesi gün aynı lezzeti yakalıyamazsınız..
* Bazı yörelerde kuru nane de ilave ediyorlar.Ben koymuyorum.
* Köylerde Kapama denen fırınlarda yapıldığından bu adı almıştır.
KAHVE KARADIR AMA, YÜZÜNÜZÜ AK ÇIKARIR
9 yorum:
çok iştah açıcı gözüküyor.ellerinize sğlık......
Nefis görünüyor ellerine sağlık.
Sevgilerle..
ellerine sağlık.sevgilerimle...
ben köyde yemiştim ama üstünde et vardı.ama muhteşem bir lezzetti.eminim seninkide öyle olmuştur.ellerine saglık.
Ellerine sağlık nefis bir görüntü.
Bizim çok sevdiğimiz yemeklerdendir.. Üstüne taze nane koyup pişirebilirsin ve ayrıca son yoruma katılıyorum,kapama yapıyorsan servisi et pilavın üstünde olmalı :)
ellerinize sağlık sevgi ve dostlukla...
İşte bu bizim yörenin yemeği...Bizim sofraların olmassa olmazı...Nefisss olmuş ellerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
bende denedim gercekten cok guzel oldu ellerine saglik...
http://www.gozbebegi.wordpress.com
Yorum Gönder