18 Kasım 2009 Çarşamba

KREP YAPIMI


Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz
Yapılışı:

Bütün malzemeler karıştırılır.İyice çırpılır.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ konur.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökülür.Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrilir, diğer tarafıda aynı şekilde pişirilir. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.

NOT:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krep yapılacak tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krepleri ister tuz ister şeker ilave edebilirsiniz.
*Tatlı veya tuzlu krepler oluşur.
* Krep yaparken biraz karbanotta koyuyorlar ama ben hiç koymam,iyi netice alıyorum.
* Pişmesini kontrol altında tutmalıdır.
* Krebi tavaya döktükten sonra kerebin üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesi tamamlanınca
ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
* Krep kıvamı ne çok koyu nede çok cıvık olmalıdır.
* Krep kıvamı kaşıktan akıtırken, kaşıkta kalacak şekilde olmalıdır.
* Krep her türlü malzemeye katık yapılabilir.
* Reçelli, Sarelleli, Peynirli, Salçalı, lorlo, Zeytinli, Ispanaklı, Kaşarlı gibi malzemelerle sarılıp yenebilir.

KOMŞUDA PİŞER BİZEDE DÜŞER

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok yardımcı bir tarif ellerinize saglik :))

Adsız dedi ki...

süt koymazsak olurmu ?

Adsız dedi ki...

Süt koymazsak olurmu ?

Adsız dedi ki...

olur mu hiçç